Pui cu Salmonella, retras de la vânzare dintr-un mare lanţ de hypermarketuri din România

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunţă că un sortiment de pulpe de pui superioare cu spate a fost retras de la vânzare de magazinele Metro, după ce s-a constatat că prezintă Salmonella Enteritidis.

24 ian. 2022, 22:51
Pui cu Salmonella, retras de la vânzare dintr-un mare lanţ de hypermarketuri din România

Pui cu Salmonella, retras de la vânzare dintr-un mare lanţ de hypermarketuri din România, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Pui cu Salmonella, retras de la vânzare dintr-un mare lanţ de hypermarketuri din România

Citeşte şi Nu mai face asta niciodată înainte să prepari ouăle. Risc de Salmonella!

Lanţul de hypermarketuri Metro Cash & Carry România a retras de la vânzare un lot de pulpe de pui, după ce s-a descoperit că acesta era infestat cu Salmonella enteritidis.

„Producător: SUPERDROB SA

Cod de bare: 5903368004770

Lot/Data expirare: 14221/23.10.2022, 14421/23.10.2022

Motivul rechemării: prezența Salmonella enteritidis

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 04.02.2022, urmând să primiți contravaloarea acestuia.

Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta: 0374. 115.555”, se arată în comunicatul companiei postat de ANSVSA.

Ce este Salmonella

Salmonella este bacteria implicata in etiologia celei mai frecvente boli diareice din SUA si probabil din lume. Salmonella traieste in mod obisnuit in intestinele animalelor si ajunge sa contamineze diversele alimente sau apa, devenind in acest fel patogena pentru om.

Cea mai frecventa cauza a salmonelozei este reprezentata de consumul diverselor alimente contaminate, fie crude, fie incorect preparate termic. Contaminarea se poate realiza inclusiv prin atingerea alimentelor contaminate, urmata de spalatul incorect al mainilor. Cele mai incriminate alimente sunt: carnea crudă sau prea puțin gătită (inclusiv pui, curcan, rață, vită, vițel, porc), fructele sau legumele crude, laptele nepasteurizat și alte produse lactate, inclusiv brânza moale, înghețata sau iaurtul.

Simptomele apar, de obicei, la cateva zile dupa ce a fost consumat un aliment contaminat si se manifesta de cele mai multe ori sub forma de: greata, varsaturi, febra, diaree apoasa, uneori si sangvinolenta (care poate dura si 10 zile), dureri abdominale, crampe, stare generala alterata. In general boala se vindeca in 7 zile, in timp ce scaunele diareice pot continua si pana la 10 zile. Uneori este nevoie de cateva luni pentru ca functionalitatea intestinului sa revina la normal.

Citeşte şi Produse alimentare CONTAMINATE cu Salmonella la Penny! Au fost retrase de urgenţă