Pui cu varză şi cartofi. Reţetă irlandeză

Pentru această reţetă irlandeză de pui cu varză şi cartofi, trebuie să dai carnea printr-un amestec de cimbru, praf de ceapă, boia dulce, salre şi piper.Apoi îl laşi deoparte în timp ce vei găti baconul. Între timp, prepari şi legumele astfel încât toate ingredientele să se facă în acelaşi timp. Asamblezi şi gata, puiul cu varză şi cartofi este gata, cam în 70 de minute

10 mart. 2016, 11:08
Pui cu varză şi cartofi. Reţetă irlandeză

Pui cu varză şi cartofi. Reţetă irlandeză – Ingrediente (4 porţii)

1 pui întreg, tăiat în bucăţi
½ varză
1 ceapă
4 cartofi
4 felii groase de bacon
¼ cană apă

Pentru amestec

½ linguriţă pudră de ceapă
1½ linguriţă cimbru
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper
½ linguriţă pudră de usturoi
1 linguriţă boia dulce

Pui cu varză şi cartofi. Reţetă irlandeză – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Amesteci ingredientele pentru amestec şi dai bucăţile de pui prin el şi dai deoparte.

Prăjeşti şunca, iar când s-a făcut, pui pe un lşervet absorbant pentru a elimina surplusul de grăsime. Poţi păstra puţină grăsime în tigaia în care s-a prăjit. Pui bucăţile de pui şi le rumeneşti la foc iute, rapid. Dai deoparte.

În timp ce se rumeneşte puiul, toci varza grosier. Apoi, toci julien ceapa. Apoi, cureţi cartofii de coajă şi îi tai felii felii rotunde. Când puiul s-a rumenit, adaugi varza în tigaie cu un sfert de cană de apă, după câteva minute adaugi şi cartofii şi ceapa. Opreşti focul.

Tai şunca în bucăţi şi presari peste amestecul cu varză. Adaugi bucăţile de pui peste amestecul de varză. Pui tigaia în cuptor şi laşu până se pătrunde bine, cam 45-50 de minute pentru toate. Zeama lăsată de pui va ajuta varza şi cartofii să se facă.

Dacă vrei să prepari încă o reţetă delicioasă cu pui, prepară pui în sos cremos de vin alb