Puiu Haşotti despre revolta lui Ilieşiu: Vă uitaţi în gura lui Ilieşiu? Nu l-a băgat nimeni în seamă!

Senatorul Puiu Haşotti a declarat că demersul lui Sorin Ilieşiu, de a cere convocarea unui Congres extraordinar la care să fie ales Călin Popescu-Tăriceanu ca preşedinte al PNL, nu este sprijinit de alţi liberali. "Nu l-a băgat nimeni în seamă!", a declarat Puiu Haşotti pentru replicaonline.ro

RomaniaTV.net
17 feb. 2014, 21:46
Puiu Haşotti despre revolta lui Ilieşiu: Vă uitaţi în gura lui Ilieşiu? Nu l-a băgat nimeni în seamă!

Senatorul PNL Sorin Ilieşiu propune organizarea unui Congres al partidului şi înlocuirea preşedintelui Crin Antonescu, propunerea lui Ilieşiu pentru funcţia de preşedinte al PNL fiind Călin Popescu Tăriceanu.

În schimb, senatorul Puiu Haşotti se declară plictisit. „Haideţi, măi, voi vă uitaţi în gura lui Ilieşiu? Cine e Ilieşiu? Este unul din cei 150 de parlamentari ai PNL. A vorbit şi el, a venit cu o propunere de congres şi nu l-a băgat nimeni în seamă. A vorbit prin prisma celor câteva luni de experienţă pe care le are şi el”, a spus Haşotti, invitat să comenteze pentru replicaonline.ro propunerea lui Sorin Ilieşiu.

Întrebat dacă alături de Ilieşiu mai sunt şi alţi colegi care solicită organizarea unui congres la PNL şi înlocuirea lui Antonescu, Haşotti a răspuns: „Nu, nimeni.”

Sorin Ilieşiu a cerut, în cadrul şedinţei grupului PNL de la Senat, convocarea unui Congres extraordinar al partidului prin care postul de preşedinte al partidului să fie preluat de către Călin Popescu-Tăriceanu, transmite România TV.

Sorin Ilieşiu crede că liberalii au nevoie de un nou lider care să reconsolideze relaţiile cu partenerii din USL. Astfel, ar fi nevoie de o listă comună a USL la alegerile europarlamentare, iar în vederea alegerilor prezidenţiale să fie reconfirmată o candidatură din partea PNL cu întreaga susţinere a PSD, UNPR şi PC sau o rocadă prin care liberalii să preia şefia Guvernului, iar social-democraţii să desemneze candidatul pentru Cotroceni.

„De o săptămână suntem în criză politică pentru că domnul Crin Antonescu nu poate avea un dialog constructiv (…) Domnul Călin Popescu-Tăriceanu reprezintă cea mai bună soluţie în momentul de faţă. Domnul Antonescu ar trebui să facă un pas înapoi”, a declarat Ilieşiu la România TV.

Senatorul a precizat că există două motive importante pentru care este necesară această schimbare. „Trebuie să găsim o soluţie să menţinem USL din respect faţă de electoratul ce a votat Uniunea Social-Liberală în proporţie atât de mare. În al doilea rând, succesul economic al guvernului USL, cu o creştere economică de 3,5% în 2013, este o garanţie că formula USL este o formulă de succes (…) Domnul Antonescu în ultima vreme se cramponează de lucruri minore în loc să vadă interesul naţional. Adică riscăm să nu mai vedem pădurea din cauza copacilor”, a a apreciat Ilieşiu.