Punct de lucru SMURD la Domeniul schiabil Şureanu unde merge să schieze Klaus Iohannis

ISU Albă anunţă deschiderea unui punct de lucru SMURD pe Domeniul schiabil Șureanu. Este locul în care preşedintele Klaus Iohannis a mers la ski în ultimii ani.

26 dec. 2020, 15:16

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Alba împreună cu UPU – SMURD au operaționalizat începand de astazi și până la sfârșitul sezonului de schi (în funcție de condițiile meteo și afluxul de turiști), un nou punct de lucru SMURD, deschis temporar la Domeniul schiabil Şureanu – Munții Sebeșului, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a ISU Alba.

Potrivit ISU Alba, la fața locului va fi dislocată o ambulanță SMURD cu 3 paramedici care vor acționa în cooperare cu echipajele IJJ sau Salvamont prezente în zonă.

„Punctul de lucru a fost deschis pentru a veni în sprijinul turiștilor din zonă și pentru a reduce timpul de răspuns la toate Situațiile de Urgență care vor impune angrenarea forțelor de intervenție”, se arată în comunicarea ISU Alba.

Citeşte şi: Aglomeraţie în staţiunile montane după Crăciun. Pasionaţii de ski au umplut pârtiile FOTO ŞI VIDEO

 

Preşedintele Klaus Iohannis este pasionat de sporturile de iarnă. În iernile trecute a fost surprins de mai multe ori pe pârtiile de schi din masivul Şureanu, judeţul Alba, sau la Păltiniş, judeţul Sibiu. Prezenţa acestuia nu a fost ”ratată” de turişti care s-au fotografiat cu şeful statului şi au postat fotografiile pe reţele de socializare.

 

Domeniul schiabil Șureanu este situat în mijlocul României, atât în județul Alba cât și în județul Hunedoara. Situat într-un cadru natural montan magnific, de mare altitudine în Munții Șureanu, domeniul este cuprins între vârful Șureanu de 2.059 metri altitudine și vârful Pâtru de 2.130 metri altitudine incluzând vârful Aușel de 2.009 metri altitudine și vârful Curmătura de 1.809 metri altitudine.

La acestă oră este deschisă partia A3, de la 2060m.