Pune o coajă de banană într-un borcan plin cu apă și las-o două zile. Trucuri nebănuite care îți pot schimba viața

Cu toții mâncăm banane, sunt fructe sănătoase și gustoase, care ne țin și de foame. Și, de asemenea, cu toții aruncăm cojile de banane la gunoi. Însă e bine de știut că ele pot fi folosite ca mici trucuri pentru casă și apartament.
Filip Stan
15 feb. 2022, 19:50
Pune o coajă de banană într-un borcan plin cu apă și las-o două zile. Trucuri nebănuite care îți pot schimba viața

E foarte simplu ce aveți de făcut. Puteți băga o coajă de banană într-un borcam plin cu apă, pe care să o lăsați timp de două zile. Apoi, turnați conținutul peste plantele pe care le aveți în casă. Acele substanțe nutritive vor ajuta plantele să supraviețuiască mai mult și le oferă un plus de energie.

De asemenea, puteți planta cojile de banane în grădină. Tăiați coaja în bucăți și apoi plantați-o. Dacă tăiați coaja, începe procesul de descompunere – și pe măsură ce această plantă se descompune, va elibera niște vitamine și nutrienți extraordinari pentru noile tale plante.

Puteți folosi cojile de banane și ca să atrageți fluturii. Dacă vă bucură prezența fluturilor în grădină, împrăștiați în diverse locuri mai multe bucățele de coji de banane; fluturii adoră acest miros dulceag.

Ce mai puteți face cu o coajă de banană? Trucuri incredibile la care nu v-ați fi gândit

Un alt lucru pe care probabil nu îl știați e că puteți folosi cojile de banane pentru a vă lustrui pantofii. Da, ați auzit bine. Dacă frecați suprafața pantofilor cu o coajă de banană, îi veți face să strălucească imediat. La fel funcționează și pentru lustruirea argintăriei. Vorbim de linguri, furculițe, cuțite, orice fel de tăcâmuri.

Purificarea apei: Multe studii au arătat că, oricât de surprinzător ar fi, cojile de banane absorb toxinele din râurile contaminate cu metale grele.

Le puteți folosi inclusiv pentru albirea dinților. Frecați-vă periodic dinții cu coaja de banane (partea din interior) pentru a-i albi. Și când vine vorba de îngrijirea feței vă puteți folosi de ele. Nutrienții din coaja de banană oferă enzime care îmbunătățesc sănătatea pielii. Spalați-vă bine pe față cu un săpun cu pH neutru. Masați-vă fața cu o coajă de banană și lăsați-o să se usuce, apoi clătiți-vă bine cu apă caldă.

Reduc iritațiile și mâncărimile: dacă v-a înțepat un țânțar sau o furnică, puneți o coajă de banană pe înțepătură și lăsați-o să stea câteva minute. Acesta este un remediu eficient și pentru zgârieturi minore sau iritații produse în urma contactului cu iedera otrăvitoare sau stejarul otrăvitor.

Citește și Aşa cucereşti un prinţ. Meghan Markle l-a impresionat total pe Harry cu această reţetă fabuloasă de banana bread. Încearc-o şi tu!

Citește și Planta banală care previne peste 300 de boli! Protejează ficatul și inima și ajută oraganismul să se recupereze după efort!

 

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!