Purtarea măştii devine obligatorie în zona şcolilor, de luni. Decizia de ultima oră a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi

Purtarea măştii va fi obligatorie în perimetrul unităţilor de învăţământ şi pe o rază de 100 metri în jurul acestora. Măsura intră în vigoare de luni, 5 octombrie, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 08:15

„Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, prin hotărâre următoarea măsură: începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, a anunțat Prefectura Galaţi.

 

Sute de elevi şi profesori, infectaţi cu coronavirus după deschidere şcolii

„Sunt 158 de copii şi 73 de cadre didactice şi nedidactice infectate cu coronavirus în ultimele şapte zile. Putem pune pe seama începutului şcolii aceste date.

Dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri de la începutul pandemiei, avem în jur de 3200 de copii între 0-9 ani şi 5200 de copii între 10 şi 19 ani infectaţi.În ultima săptămână, la nivel naţional mergem pe un număr pe care l-am informat în anchetele epidemiologice şi pe care-l putem în legătură cu şcoala, dar nu neapărat, mă refer, o zi are transport, activitate şcolară, are activitate în parc, activitate în familie, sunt 276 de copii între 0 şi 9 ani şi 597 de copii între 10 şi 19 ani, în perioada 21-29 septembrie”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, care a adăugat că are în vedere noi măsuri pentru protecția elevilor. 

Ministrul Sănătăţii a ţinut să precizeze că nu se impune declararea stării de urgenţă în acest moment, ci respectarea regulilor de protecţie sanitară pentru a limita creşterea progresivă de cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, Tătaru susţine că nu toate infectările din rândul elevilor au neapărat legătură cu şcoala.

„Ziua se compune din transport către școală, ziua școlii, transportul de la școală acasă, lucrul în familie, jocul în parcuri. Toate sunt reglementate, noi doar trebuie să respectăm măsurile”, a spus Tătaru.

„Starea de urgenţă, în acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita această creştere progresivă, deocamdată, pe care o avem pe numărul de cazuri noi. Nu putem limita această creştere decât respectând regulile, scăzând transmiterea în comunitate şi, efectiv, şi numărul de cazuri de la o zi alta”, a precizat Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă la Ministerul Educaţiei.