Purtătorul de cuvânt al PSD: Nici Eba nu mai crede că un referendum ar mai putea schimba ceva

"Un referendum provocat de preşedintele Traian Băsescu nu ar avea nici cea mai mică valoare pe un subiect aflat deja în dezbaterea Parlamentului şi nici măcar Eba nu mai crede că un astfel de referendum ar schimba ceva", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Cătălin Ivan.

RomaniaTV.net
11 iun. 2013, 17:34
Purtătorul de cuvânt al PSD: Nici Eba nu mai crede că un referendum ar mai putea schimba ceva

Traian Băsescu este un preşedinte-spectator, care trăieşte cu nostalgia vremurilor când juca în teren, crede că poate înscrie golul din tribună, ceea ce şi un copil de clasa întâi ar spune că este imposibil. Un referendum provocat de Traian Băsescu n-ar avea nici cea mai mică valoare pe un subiect deja aflat în dezbaterea Parlamentului. Comisia parlamentară specială de revizuire a Constituţiei este cea care va hotărî viitoarea componenţă a Parlamentului şi relaţia dintre instituţiile statului. Demersul lui Traian Băsescu nici măcar unul de imagine nu se poate numi, pentru că nimeni, nici măcar Eba, nu mai crede că un astfel de referendum ar mai putea schimba ceva„, a afirmat Cătălin Ivan, liderul europarlamentarilor PSD, potrivit Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat marţi că a declanşat procedura unui nou referendum, care cuprinde două întrebări – dacă românii doresc Parlament unicameral şi un Legislativ cu 300 de membri.

„Misiunea mea este să apăr interesele poporului român până la capăt. De aceea, în această după-amiază, am declanşat procedura unui nou referendum, cu două întrebări: dacă românii doresc Parlament unicameral şi dacă doresc să aibă un Parlament cu 300 de membri. Sigur, procedura este la început. Revizuirea Constituţiei nu s-a încheiat şi mai există şansa ca plenul Parlamentului să vină la respect faţă de poporul român”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.