Puşcăriaşii din Italia câştigă mai bine ca medicii români. Vezi ce salariu incredibil au

Poate părea de necrezut, dar un infractor care înfundă puşcăria în Italia primeşte, în afara celor trei mese pe zi, şi o simbrie de nu mai puţin de 400 de euro pe lună. Pentru a primi această suma puşcărişul trebuie să iasă la muncă. Sute de români beneficiază de un astfel de venit în închisorile italiene.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 07:21
Puşcăriaşii din Italia câştigă mai bine ca medicii români. Vezi ce salariu incredibil au

Printre bandiţii care câştigă după gratii mai bine decât un medic rezident de la noi sunt aproximativ 350 de români condamnaţi pentru diverse infracţiuni, scrie libertatea.ro. În Sicilia, autorităţile italiene nu ţin cont de criza care le macină ţara şi îşi plătesc la zi datoriile faţă de puşcăriaşii pe care îi au în grijă.

Singura condiţie ca banii să intre în contul banditului este ca acesta să aibă chef de muncă pentru a putea fi inclus în programul care permite retribuirea sa. „Un deţinut aflat în închisorile italiene primeşte o retribuţie de 400 de euro pe lună.

„Trebuie doar să iasă la muncă şi banii sunt ai lui. În puşcăriile din Sicilia sunt peste 350 de români care beneficiază de această măsură”, au dezvăluit surse diplomatice.

Şi totuşi, din cauza cheltuielilor enorme cu salariile deţinuţilor politicienii italieni se gândesc tot mai mult să aprobe proiectul de suspendare a pedepselor pentru cei cu infracţiuni minore. În acest moment, măsura propusă de golirea puşcăriilor este în dezbatere.