Puşcaş marin, vizat de extrădare. Este bănuit de amestec în asaltul de la Ambasada Phenianului la Madrid

Americanul Christopher Ahn, un fost puşcaş marin, reţinut în California, în urma unei cereri de extrădare din partea Spaniei, în urma asaltului de la Ambasada Coreei de Nord la Madrid.

RomaniaTV.net
24 apr. 2019, 20:34
Puşcaş marin, vizat de extrădare. Este bănuit de amestec în asaltul de la Ambasada Phenianului la Madrid

Statele Unite au arestat un fost puşcaş marin, suspectat că a participat, în februarie, la un asalt asupra Ambasadei Coreei de Nord la Madrid, potrivit unor surse judiciare, relatează AFP.

Christopher Ahn, un american în vârstă de 37 de ani, a fost reţinut la 18 aprilie, în California, în urma unei cereri de extrădare formulate de Spania.

Detalii cu privire la această arestare au fost dezvăluite marţi seara, când un judecător de la Los Angeles a refuzat să-l elibereze provizoriu.

El este acuzat că a făcut parte din comandoul care a pătruns, la 22 februarie, în sediul Ambasadei Coreei de Nord, cu câteva zile înaintea celui de-al doilea summit, la Hanoi, între preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

Acest comando de aproximativ zece bărbaţi, înarmaţi cu cuţite şi false arme, a sechestrat personalul ambasadei, a furat material informatic şi afugit de la faţa locului.

Atacul, catalogat drept terorist de către Phenian, a fost revendicat de o enigmatică grupare, intitluată ”Apărarea Civilă Cheollima” (DCC), alcătuită din opozanţi ai regimului stalinist izolat.

Liderul grupării, Adrian Hong Chang, un cetăţean mexican instalat în Statele Unite, a fugit din Spania după asalt.

El s-a întâlnit ulterior cu agenţi din cadrul poliţiei federale americane (FBI) la New York şi Los Angeles, potrivit justiţiei spaniole. Adrian Hong Chang nu a mai fost localizat după aceea. El ar fi decis să se ascundă, după ce a făcut obiectul unei tentative de arestare, a sugerat la CNN un avocat cu legături cu DCC, Lee Wolosky.


loading...