Puterea a exersat votul la două mâini. Deputat UDMR, prins în flagrant VIDEO

Sala de plen, goală, balcoanele în schimb pline. Aşa s-a desfăşurat marţi şedinţa de plen la Camera Deputaţilor. Cu Opoziţia în grevă la balcon, puterea a apelat la schema deja consacrată pentru a-şi vedea legile trecute: votul multiplu. Unul dintre deputaţii UDMR a fost surprins, în direct, cum vota la două mâini.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 11:26
Puterea a exersat votul la două mâini. Deputat UDMR, prins în flagrant VIDEO

Deputatul prins votând la două mâini este chiar viceliderul grupului UDMR, Erdei Istvan.

După şedinţă, acesta a negat însă că ar fi votat la două mâini şi a acuzat presa că minte.

„Minţiţi. Eu? Astăzi? Visaţi. Nu, greşiţi”, a răspuns udemeristul la întrebările jurnaliştilor că a fost surprins votând la două mâini.

Deputaţii USL au stat, în schimb, la balcon, de unde au observat activitatea parlamentarilor puterii. Aceştia nu au ratat ocazia de a taxa lipsa cvorumului de şedinţă, iar atacurile au fost la ordinea zilei.

Deputatul PDL Sever Voinescu şi liberalul Mihai Voicu au avut astfel un schimb de replici pe tema vizitei pe care democrat-liberalul urmează să o facă în Qatar.

Mihai Voicu a amendat lipsa din şedinţă a deputaţilor puterii: „Vreau să mulţumesc de la tribuna Parlamentului celor 71 de deputaţi PDL care s-au alăturat protestului opoziţiei lipsind astăzi de la lucrările plenului. Acest grup masiv este condus de domnul Ioan Oltean, probabil ocupat să se ducă la tipografie să facă afişe cu el însuşi. De asemenea mă bucur că are şi reprezentare externă, domnu Sever Voinescu aflându-se în Qatar„.

„Nu sunt în Qatar, sunt aici (în Parlament-n.r.).Pentru domnul Voicu am un sfat: să nu fie penibil!”, a spus Sever Voinescu.

Deputatul liberal Mihai Voicu a luat cuvântul, la tribuna Camerei, şi a răspuns că Voinescu nu se află în Qatar, „ci urmează să meargă în Qatar”. El a menţionat că este convins că această deplasare „la căldură” se justifică.

După acest schimb de replici, şedinţa Camerei Deputaţilor a continuat cu dezbaterea proiectelor înscrise pe ordinea de zi.