Puterea, aproape de pierderea majorităţii în Camera Deputaţilor

Ultimele plecări din PDL spre Opoziție zdruncină majoritatea deținută de Putere în Camera Deputaților. Puterea mai are doar 167 de deputați, cu patru parlamentari peste limita care ar aduce-o în situația de a deveni minoritară.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 16:30
Puterea, aproape de pierderea majorităţii în Camera Deputaţilor

Situaţia dificilă pentru PDL în Camera Deputaţilor. Marius Dugulescu şi-a anunţat plecarea la PNL. Este al treilea deputat care parăseşte barca democrat-liberală într-o singură săptămână. Şi asta nu e tot. Noi plecări din PDL sunt aşteptate săptămâna viitoare, după ce social-democraţii au anunţat că îşi ţin uşile deschise doar până în ziua votării moţiunii de cenzură.

După plecările din PDL, din totalul celor 326 de deputați, coaliția PDL-UNPR-UDMR-Minorități deține 167. Cvorumul de ședință de jumătate plus unu înseamnă 164 de deputați. În prezent, PDL deține 115, UDMR 20, UNPR 15 și Minoritățile 17, conform calculelor evz.ro.

Pe de altă parte, Opoziția deține 150 de deputați. Pe doi dintre ei, Opoziţia nu poate conta. Primul este deputatul PNL Virgil Pop, aflat în închisoare la Gherla în urma unei condamnări la 5 ani pentru corupție. Al doilea este deputatul PSD Ioan Narcis Chisăliță care se află încă în perioada de recuperare în urma unui accident de mașină din 2010.

La Senat, Puterea a pierdut deja majoritatea. Senatorul Dorin Păran a demisionat vineri din PDL şi s-a încris în PNL. Opoziţia a ajuns la un număr total de 68 de senatori.