Putin a acordat una dintre cele mai înalte distincţii din Rusia. Cine a primit-o

Preşedintele rus Vladimir Putin a acordat Ordinul Curajului, una dintre cele mai înalte distincţii din Rusia, unui astronaut american care a supravieţuit în urmă cu un an lansării eşuate a unei capsule Soyuz.

08 oct. 2019, 13:32
Putin a acordat una dintre cele mai înalte distincţii din Rusia. Cine a primit-o

Potrivit unui decret prezidenţial publicat marţi, americanul Nick Hague, 44 de ani, este recompensat pentru ”curajul şi înaltul profesionalism” de care a dat dovadă în condiţii periculoase în timpul lansării capsulei de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, potrivit Agerpres.

Pe 11 octombrie 2018, capsula Soyuz la bordul căreia se afla astronautul american Nick Hague şi cosmonautul rus Alexei Ovchinin a suferit o defecţiune la câteva minute după decolarea către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), un accident neobişnuit pentru programul spaţial rus.

Citeşte şi Lavrov, convorbiri telefonice între Trump şi Putin: mama mi-a spus că nu e bine să citeşti scrisori ce nu-ţi sunt adresate ţie

După ce au fost catapultaţi cu succes de sistemul de salvare automată, cei doi astronauţi au ieşit nevătămaţi. În martie, aceştia au ajuns cu succes pe ISS, de unde s-au întors săptămâna trecută, după o misiune de şase luni.

Considerată una dintre cele mai înalte distincţii din Rusia, Ordinul Curajului este adesea acordat postum.