Putin a câştigat peste 66% din voturile alegătorilor ruşi din Bucureşti

Un număr de 373 de cetăţeni ruşi au votat, duminică, la secţia deschisă în sediul Consulatului general al Federaţiei Ruse de la Bucureşti, dintre aceştia 249 optând pentru Vladimir Putin.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 09:04
Putin a câştigat peste 66% din voturile alegătorilor ruşi din Bucureşti

Reprezentanţii secţiei de votare au declarat că două treimi dintre cei care şi-au exprimat votul la Bucureşti, au optat pentru Vladimir Putin, respectiv 66,75%.

Pe locul al doilea în preferinţele electoratului rus de la Bucureşti s-a aflat liberalul Mihail Prohorov, care a obţinut 62 de voturi. De asemenea, Ghennadi Ziuganov a întrunit 35 de voturi, Vladimir Jirinovski 12 voturi, iar Serghei Mironov 12 voturi. Trei buletine de vot au fost anulate.

Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică din Rusia cu 63,9 la sută din voturi, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a aproximativ tuturor voturilor, relatează AFP.

Putin a obţinut 63,9 la sută după numărarea buletinelor din 98,47 la sută din birourile de vot, potrivit datelor anunţate de Comisia Electorală Centrală.

Comunistul Ghennadi Ziuganov obţine 17,18 la sută din voturi, liberalul Mihail Prohorov 7,7 la sută, populistul Vladimir Jirinovski 6,24 la sută, iar candidatul de centru Sergehi Mironov 3,84 la sută. Rata de participare a atins 64 la sută.

Vladimir Putin, premier din 2008, a părăsit Kremlinul în acelaşi an deoarece Constituţia nu îi permitea să efectueze mai mult de două mandate consecutiv.

El l-a propulsat pe subordonatul său Dmitri Medvedv la preşedinţie, iar acesta din urmă a renunţat la un nou mandat prezidenţial în favoarea mentorului său.

O reformă constituţională a ridicat mandatul de la patru la şase ani, astfel că Putin va avea dreptul să se prezinte şi la alegerile din 2018 şi să se menţină la putere până în 2024.