Putin a „DECIS”: UCRAINA ARE viitor NUMAI dacă se FEDERALIZEAZĂ

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Ucraina are viitor numai în caz de federalizare, într-un interviu acordat duminică postului de televiziune german ARD, citat luni de agenţia de presă TASS, citată de Agerpres.

17 nov. 2014, 08:30
Putin a „DECIS”: UCRAINA ARE viitor NUMAI dacă se FEDERALIZEAZĂ

‘Ucraina este o ţară complexă şi nu numai din punct de vedere al componenţei etnice, ci şi al proceselor de formare a sa în forma actuală’, a afirmat Vladimir Putin.

Întrebat dacă există viitor pentru această ţară, preşedintele rus a răspuns pozitiv: ‘Cred că desigur există. Aceasta este o ţară mare, o naţiune mare, cu o populaţie de 43-44 de milioane de persoane. Aceasta este o mare ţară europeană, cu o cultură europeană’.

‘Dar ştiţi, doar un singur lucru lipseşte: înţelegerea că dacă vrei să fii de succes, stabil şi economia să-ţi crească, fiecare trebuie să aibă un sentiment că aceasta este casa lui, indiferent de ce limbă vorbeşte – fie că este vorba de maghiară, rusă, ucraineană sau poloneză’, a spus liderul rus, subliniind că nu înţelege respingerea federalizării de către unele forţe politice din Ucraina.

Citeşte şi Preşedintele Ucrainei: „Suntem pregătiţi pentru RĂZBOI TOTAL”

‘Auzim acum că ar putea fi vorba de descentralizare şi nu de federalizare.Totul e un joc de cuvinte. Trebuie să înţelegem ce încorporăm în aceşti termeni: descentralizare, federalizare, regionalizare. Aşa se poate adăuga încă o duzină de termeni’, a spus Putin, potrivit căruia ‘principalul este ca oamenii, care trăiesc în acele teritorii, să înţeleagă cu au anumite drepturi, că pot rezolva în mod independent ceva în viaţa lor’.

Kievul respinge federalizarea ca pe o încercare de destabilizare a ţării, în contextul în care ostilităţile în estul separatist au făcut deja peste 4.000 de morţi.