Putin a dus personal propaganda în şcoli. Liderul de la Kremlin a ţinut o „lecţie deschisă” unei clase de elevi, unii îmbrăcaţi în uniforme militare GALERIE FOTO

Imaginile de la întâlnirea lui Vladimir Putin cu un grup de elevi, olimpici la mai multe discipline, potrivit Kremlinului, amintesc de cele ale lui Kim Jong Un, pe care propaganda de la Phenian îl prezintă în cele mai bune ipostaze, alături de copii, ţărani sau muncitori fericiţi.

02 sept. 2022, 13:12

Copiii au venit la lecția predată de liderul de Kremlin îmbrăcați în uniformă școlară sau, o parte dintre ei, într-o uniformă care aparține unei grupări militare patriotice formată din școlari. Mișcarea Yunarmiya a fost creată de Ministerul Apărării din Rusia și beneficiază de sprijinul președintelui Putin. Scopul ei oficial este să crească interesul generației tinere pentru istoria și geografia Rusiei, pentru oamenii ei, pentru eroii și liderii ei militari.

În cazul unora dintre copiii care au asistat la prelegerea lui Putin se observă clar că sunt prea mici pentru pantofii sau bocancii pe care i-au primit, dar, fiind o lecție în clasă, nu pe terenul de instrucție, toată lumea a rămas încălțată, scrie Digi 24.

Vladimir Putin le-a prezentat copiilor viziunea sa despre „operațiunea militară specială” din Ucraina, vorbind, fără să țină cont de vârsta auditoriului, despre lichidarea „enclavei antirusești” din Ucraina sau despre susținerea soldaților ruși care își riscă viața în Ucraina pentru a apăra Rusia.

Citeşte şi: Zelenski vrea centrala Zaporojie înapoi sub controlul Ucrainei: „Ocupanţii pun toată lumea în pericol”

În viziunea lui Vladimir Putin, Ucraina este cea care a început războiul, în urmă cu opt ani, iar acum Rusia nu face decât să se apere și să restabilească pacea.

În cadrul discursului său, Putin a reitereat ideea exprimată în repetate rânduri atât de el, cât şi de propaganda Kremlinului, aceea că Ucraina nu există din punct de vedere istoric.

„Nu a existat un astfel de stat. După revoluţia (bolşevică) din 1917 s-au creat tot felul de cvasistate, iar apoi, în timpul formării Uniunii Sovietice, a apărut şi Ucraina. Partidul Comunist, aflat atunci la putere, a creat republici unionale, transferând Ucrainei o parte semnificativă din teritoriile istorice ruseşti, inclusiv Donbas, deşi locuitorii din Donbas nu-şi doreau aceasta. Sunt documente care dovedesc acest lucru”, a afirmat Vladimir Putin în fața copiilor.

El le-a cerut copiilor să-i sprijine pe soldații ruși care luptă să-i protejeze pe locuitorii Donbasului și ai patriei-mamă, potrivit agenției Ria.

„Bineînțeles, merită tot sprijinul din partea societății. Este foarte important. Și din partea tinerilor. Pentru că băieții care luptă își riscă viața și mulți mor. Trebuie să înțeleagă pentru ce își dau viața – pentru Rusia și pentru oamenii care trăiesc în Donbas”, a mai afirmat Putin în fața copiilor.

Citeşte şi: Rusia acuză România că trimite arme în Ucraina. Atacuri fără precedent: „Autoritățile române resimt un disconfort moral. Nu fac decât să prelungească războiul”