Rusia acuză România că trimite arme în Ucraina. Atacuri fără precedent: „Autoritățile române resimt un disconfort moral. Nu fac decât să prelungească războiul”

Anunț exploziv de la Moscova: Rusia acuză România că-i trimite arme lui Volodimir Zelenski, în Ucraina.

01 sept. 2022, 23:20
Rusia acuză România că trimite arme în Ucraina. Atacuri fără precedent: „Autoritățile române resimt un disconfort moral. Nu fac decât să prelungească războiul”

România a intrat în vizorul lui Vladimir Putin. Rusia acuză România că este mult mai puternic implicată în războiul din Ucraina, decât se prezintă în spațiul public. Guvernul României oferă ajutor umanitar, dar trimite și arme lui Volodimir Zelenski, susține Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

De asemenea, oficialul de la ministerul condus de către Serghei Lavrov a invitat România să nu se mai ascundă după generalități de tipul „asistență umanitară”, transmite Mid.ru, potrivit Agerpres.

„Bucureştiul evită publicitatea în astfel de chestiuni, preferând să vorbească opiniei publice româneşti şi internaţionale exclusiv despre un sprijin ‘umanitar’ pentru Ucraina”, a afirmat Maria Zaharova, miercuri, într-o conferință de presă la Moscova.

Ea susține că o „agenţie de presă română a relatat despre o discuţie telefonică recentă dintre ministrul român al Apărării, Vasile Dâncu, şi omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, care a mulţumit Bucureştiului pentru cea de-a cincea tranşă, recent aprobată, de asistenţă militară românească pentru forţele armate ale Ucrainei, inclusiv arme de calibru mic, muniţie, piese de schimb pentru produse militare”.

 

Maria Zaharova: „Autorităţile române, evident, resimt un disconfort moral, realizând consecinţele reale ale acestei politici determinate de ideologie”

 

În plus, Zaharova a făcut acuzații fără precedent la adresa oficialilor statului român.

„Este pentru prima dată când această temă a apărut atât de explicit în spaţiul public, chiar dacă pe reţele de socializare apăruseră anterior materiale video ce relevau folosirea obuzelor de fabricaţie românească de către forţele armate ale Ucrainei. Dar nu existau dovezi factice ‘directe’”, a adăugat ea, spunând că „de acum este clar ce înseamnă cuvântul ‘umanitar’”.

Autorităţile române, evident, resimt un disconfort moral, realizând consecinţele reale ale acestei politici determinate de ideologie. În loc de această ruşine falsă, ele ar trebui să mărturisească totul”, a mai spus Maria Zahorva, care a invitat Bucureștiul „să spună poporului şi întregii lumi cum stau lucrurile în realitate.

 

Acuzații grave la adresa României: „Alimentarea cu arme a naţionaliştilor ucraineni pentru a lupta cu propriul popor nu face decât să prelungească conflictul”

 

Alimentarea cu arme a naţionaliştilor ucraineni pentru a lupta cu propriul popor nu face decât să prelungească conflictul (în caz că Bucureştiul nu ştie asta) şi duce la un număr mai mare de victime.

Cei care contribuie la aceasta împart cu regimul naţionalist de la Kiev responsabilitatea pentru toate crimele noi, sângele şi suferinţa oamenilor. Dacă oficialii români cred că totul este irelevant, aceasta este părerea lor. Dar ar fi bine să facă publice unele ‘dezvăluiri’ despre aceste încărcături. Ce trimit ei de fapt regimului de la Kiev?”, a mai transmis oficialul rus.