Putin a făcut dintr-un muncitor reprezentantul lui oficial în regiunea Ural

Preşedintele rus Vladimir Putin îşi recompensează "tovarăşii". El a numit într-un post-cheie din administraţia sa prezidenţială un muncitor care se declarase, în timpul protestelor anti Putin de la Moscova, să vină cu colegii de uzină, cu tunuri, ca să îl apere pe Putin, care era atunci premier.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 11:03
Putin a făcut dintr-un muncitor reprezentantul lui oficial în regiunea Ural

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a numit vineri reprezentantul personal în regiunea Ural, în persoana unui angajat al unei uzine de tancuri de asalt, care îi propusese în decembrie să vină să îl apere de manifestanţi. Igor Holmanskih, şef de atelier în uzinele UralWagonZavod din Nizhny Tagil, un complex important al industriei militare ruse, a ieşit în evidenţă în timpul unei conferinţe video cu Putin, după câteva zile de la primele manifestaţii masive ale opoziţiei, în Moscova.

„Aş vrea să spun, cu privire la aceste manifestaţii… Dacă poliţia nu va ajunge acolo, atunci băieţii şi cu mine suntem gata să venim pentru a ne apăra stabilitatea – în spiritul legii”, a declarat în acea vreme Holmanskih.”Veniţi, veniţi”, a fost răspunsul lui Putin, „dar nu acum, ci cu o altă ocazie”, informează Mediafax.

Înainte de alegeri, pe măsură ce manifestaţiile împotriva sa şi a partidului său, Rusia Unită, se înmulţeau, Putin a încercat să curteze clasa muncitoare, în timpul campaniei sale electorale.”Cred că este corect ca dumneavoastră, care v-aţi petrecut viaţa în uzină şi stiţi cum trăiesc oamenii, ar trebui să accedeţi în această funcţie”, i-a spus acum Putin lui Holmanskih, când l-a informat că va fi reprezentantul lui.

Preşedintele rus a creat în 2004 poziţiile de reprezentanţi regionali ai Kremlinului în cadrul unei reforme a puterii regionale, vizând să consolideze puterea centrală în teritoriu. Aceşti reprezentanţi nu au oficial prerogative, dar relaţia lor directă cu preşedintele le conferă o influenţă reală.