Putin a ordonat retragerea trupelor ruseşti de la graniţa cu Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruseşti la bazele lor permanente după exerciţiile militare din regiunea Rostov din apropiere de graniţa cu Ucraina, a anunţat Kremlinul, transmit AFP şi Reuters.

12 oct. 2014, 09:21
Putin a ordonat retragerea trupelor ruseşti de la graniţa cu Ucraina

Putin a ordonat retragerea trupelor ruseşti de la graniţa cu Ucraina. Retragerea trupelor survine în contextul în care Putin şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko ar urma să aibă o întrevedere săptămâna viitoare la Milano, cu ocazia Summitului Asia-Europa.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că preşedintele rus s-a întâlnit cu ministrul apărării, Serghei Şoigu, au transmis sâmbătă noapte agenţiile de presă din Rusia.

‘Ministrul l-a informat pe comandantul suprem în legătură cu finalizarea perioadei de vară pentru antrenamente la poligoanele de tragere ale Districtului Militar Sud’, a afirmat Peskov, citat de agenţia RIA Novosti.

‘După această informare, Putin a ordonat începerea retragerii trupelor la bazele lor permanente. În total, 17.600 de militari s-au antrenat la poligoanele de tragere din regiunea Rostov pe timpul verii’, a adăugat Peskov