Putin acuză unele ţări că denaturează istoria celui de-Al Doilea Război Mondial

Publicat: Miercuri, 21 August 2019 08:26 // Actualizat: Miercuri, 21 August 2019 08:26 // Sursa: romaniatv.net

În anumite țări se observă tentative de a denatura istoria celui de-al Doilea Război Mondial, în numele unor interese economice și politice, susține președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu ocazia inaugurarii unui expoziții numite "1939. Începutul celui de-al Doilea Război Mondial".

"Al Doilea Război Mondial a fost un flagel teribil pentru întreaga umanitate, a provocat răni profunde în inimile a milioane de oameni, a lăsat o amprentă asupra destinului generațiilor", a afirmat președintele rus, citat de agenția Tass.

"Din păcate, în anumite țări sunt încercări de rescrie cauzele celui de-al Doilea Război Mondial în numele unor interese economice și politice personale, faptele istorice sunt denaturate, în timp ce opinii evident necinstite, concluzii bazate pe ghicit și speculații sunt impuse," a subliniat liderul de la Kremlin.

Citeşte şi Vladimir Putin: Nu există niciun risc după explozia la o bază de rachete ruseşti

"În această privință, dovezile originale din acele vremuri și materialele de arhivă devin excepțional de importante. (...) Ele servesc ca un memento pentru noi și pentru generațiile viitoare în privința fragilității păcii, avertisment în legătură cu lipsa de viziune politică, egoism și dezbinare în fața amenințărilor globale", a adăugat Vladimir Putin.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H