Putin dă lovitura la graniţa cu România: Serbia cumpără rachete supersonice din Rusia

Putin dă o lovitură militară la granița României, după ce Serbia s-a oferit să cumpere din Rusia rachete hipersonice.  Printre principalii clienți fugurează și Iranul, Irakul şi Siria, iar rachetele au rază mică de acțiune, de aproximativ  20 de kilometri.  

25 oct. 2019, 15:46
Putin dă lovitura la graniţa cu România: Serbia cumpără rachete supersonice din Rusia

Când NATO a bombardat Iugoslavia, în Serbia și Muntenegru, în 1999, actualul președinte al Serbiei era ministru al informațiilor în guvernul sârb.

Serbia intră astfel în clubul statelor înarmate de Rusia cu acest sistem de rachete. Ţările care sunt interesate de acest sistem sunt Algeria, Brazilia, Iran, Irak, Iordania, Libia, Oman, Arabia Saudită, Slovenia, Siria, Emiratele Arabe Unite şi Vietnamul, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi Rusia a cheltuit 100 de milioane de euro ca sa cumpere 45.000 de VACI! Planul ireal pe care Putin îl are cu vitele!

„După cum ştiţi, am cumpărat un sistem Pantsir-S, l-am comandat şi îl aşteptăm în ţară în curând”, a declarat Aleksandar Vucici, citat de Sputnik.

Ministerul sârb al Apărării a anunţat că Rusia a trimis sisteme antiaeriene S-400 şi Pantsir-S în Serbia pentru acest exerciţiu.