Putin este convins că războiul din Ucraina se va termina. „Până la urmă va trebui să se ajungă la un acord”

Vladimir Putin a declarat că un acord va fi necesar pentru a se pune capăt războiului din Ucraina. Preşedintele Rusiei a precizat însă că nu crede că oamenii lui Volodimir Zelenski sunt de încredere.

09 dec. 2022, 18:10
Putin este convins că războiul din Ucraina se va termina. „Până la urmă va trebui să se ajungă la un acord”
Putin este convins că războiul din Ucraina se va termina. "Până la urmă va trebui să se ajungă la un acord"

Putin este convins că războiul din Ucraina se va termina. „Cum să ajungem la un acord? Şi ne putem înţelege cu cineva? Şi cu ce garanţii? Asta e evident toată problema. Dar, până la urmă, va trebui să ajungem la un acord. Eu am spus în mai multe rânduri că noi suntem pregătiţi de aceste aranjamente, suntem deschişi, dar asta ne obligă să ne gândim pentru a şti cu cine avem de-a face”, a declarat liderul de la Kremlin, cu ocazia unui summit regional care are loc în Kazahstan, anunţă AFP.

Citeşte şi: Anunțul lui Putin care dă fiori întregii lumi! „Orice ţară care lansează un atac nuclear asupra Rusiei va fi ştearsă de pe faţa pământului”

Declaraţiile lui Putin vin după ce acesta a asigurat că bombardamentele asupra infrastructurii energetice a Ucrainei vor continua. „Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei ţări vecine. Da, o facem. Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeii? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk? Cine a întrerupt apa în Doneţk?”, a spus Vladimir Putin.

Ucraina, acuzată de genocid

Într-o altă declarație sfidătoare la adresa ucrainenilor, care sunt decimați sub tirul armelor și lipsiți de apă, mâncare de aproape 10 luni, preşedintele rus a acuzat Ucraina de un „act de genocid”. Motivul pentru care a făcut această afirmație cinică este oprirea aprovizionării cu apă în regiunea separatistă Donețk, controlată parțial de ruși.

Citeşte şi: Alertă aeriană în Ucraina! Putin pregătește lovitura finală pentru Zelenski în teritoriile anexate

După explozia ce a avariat podul Crimeei, atribuită de Moscova unui sabotaj ucrainean, Rusia a răspuns cu o serie de raiduri ruseşti cu drone şi rachete ce au ţintit infrastructurile energetice ucrainene. Așa au declanșat întreruperi masive în furnizarea de energie şi apă în plină iarnă. Circulaţia rutieră pe pod a fost restabilită luni, când preşedintele rus a condus demonstrativ un autoturism pe acest pod.