Alertă aeriană în Ucraina! Putin pregătește lovitura finală pentru Zelenski în teritoriile anexate

O alertă aeriană a fost declanșată pe aproape tot teritoriul Ucrainei, în urma atacurilor cu rachete lansate de Rusia.

08 dec. 2022, 21:49
Alertă aeriană în Ucraina! Putin pregătește lovitura finală pentru Zelenski în teritoriile anexate

Alertă aeriană în majoritatea regiunilor Ucrainei din cauza amenințării rachetelor rusești, astfel Putin insistă să deţină controlul în regiunile anexate.

Forțele Armate ale Federației Ruse au început să lovească infrastructura ucraineană pe 10 octombrie, la două zile după atacul de pe podul din Crimeea.

Oficialii de la Kremlin au anunțat joi că forţele sale sunt încă hotărâte să ocupe zone din estul şi sudul Ucrainei pe care Moscova le-a revendicat ca aparţinând Rusiei, relatează Reuters.

În data de 30 septembrie, Rusia a anexat oficial cele patru teritorii ocupate din Ucraina – Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson.

Citiți: Război în Ucraina. Rusia nu renunţă la teritoriile anexate, Kievul ar putea rămâne în blackout total

Hartă militară prezentată de Ministerul rus al Apărării confirmă atacurile aeriene în regiunile ucrainene Harkov, Poltava, Sumi și Dnipropetrovs, precum și în părțile controlate de Kiev din regiunea Zaporojie.

Alerta aeriană a fost emisă pentru a treia oară în această zi.

Încă din data de 5 decembrie, ucrainenii a s-au grăbit să se adăpostească, după ce armata lui Putin a lansat un tir mortal de rachete asupra țării, după ce au fost raportate explozii la două aerodromuri din centrul Rusiei.

Andri Iermak, șeful biroului prezidențial, le-a cerut oamenilor să țină cont de alarmă. Mai multe imagini au apărut pe rețelele de socializare și au arătat sute de oameni adăpostindu-se în stațiile de metrou din capitala Kiev.

Între timp, Kievul ar putea rămâne fără apă, gaze şi electricitate, Vladimir Putin anunță că bombardamentele rusești asupra infrastructurii energetice ucrainene vor continua în perioada următoare.

Citiți și: Putin vrea să ducă Ucraina în Evul Mediu! „Vom continua să le lovim infrastructura energetică!” Fără curent și apă iarna care abia a început i-ar putea forța pe ucraineni să capituleze!