Putin: Este posibil ca soldaţii ruşi să fi intrat în Ucraina în timp ce patrulau la frontieră

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în noaptea de marţi spre miercuri că este posibil ca soldaţii ruşi să fi intrat în Ucraina în timpul unei patrulări la frontieră, după ce Kievul a anunţat arestarea pe teritoriul său a unor paraşutişti ruşi.

RomaniaTV.net
27 aug. 2014, 06:26
Putin: Este posibil ca soldaţii ruşi să fi intrat în Ucraina în timp ce patrulau la frontieră

„Nu am primit informaţii de la Ministerul Apărării. Dar din ceea ce am auzit ei patrulau la frontieră şi este posibil să fi intrat pe teritoriul ucrainean”, a declarat Putin după o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean Petro Poroşenko la Minsk.

Preşedintele rus a adăugat că ‘zeci’ de soldaţi ucraineni au ajuns în trecut dincolo de frontieră, pe teritoriul Rusiei.

„Ultima dată, 450 de persoane au trecut frontiera”, a spus Putin, referindu-se la soldaţii ucraineni care s-au refugiat în Rusia la începutul lui august după ce au rămas fără muniţie, conform Kievului. Ei s-au întors în Ucraina în zilele următoare.

„Nu a fost niciodată nicio problemă şi sper că nu va fi nicio problemă cu Ucraina nici de această dată”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Kievul a anunţat marţi arestarea a zece paraşutişti ruşi capturaţi luni în estul Ucrainei. Moscova a afirmat că ai au trecut frontiera „accidental”.