Putin face noi mişcări ameninţătoare. Trenul nuclear al Rusiei se îndreaptă spre Ucraina

După ce recent submarinul de ultimă generație Belgorod al Rusiei a părăsit baza sa din Marea Albă, crescând temerile că Vladimir Putin ar putea folosi armele nucleare în războiul din Ucraina, iată că liderul de la Kremlin face o nouă mutare.

05 oct. 2022, 20:25
Putin face noi mişcări ameninţătoare. Trenul nuclear al Rusiei se îndreaptă spre Ucraina

Trenul militar nuclear a fost văzut în mișcare, deplasându-se în direcția Ucrainei, ca un posibil avertisment către Occident. Experții afirmă că echipamentele militare observate, aflate în tren, ar aparține Diviziei a 12-a a Ministerului Apărării din Rusia, specializată pe depozitarea, întreținerea și furnizarea de arme nucleare.

Analiștii militari au susținut că această mișcare a armatei ruse ar putea fi un semn al escaladării conflictului din Ucraina din partea Moscovei sau al efectuării la scară largă a unor teste nucleare de pregătire, potrivit Daily Mail.

Doar o industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și UE: De ce occidentalii nu vor să se atingă de ea

Acest eveniment vine în timp ce NATO a avertizat că submarinul nuclear Belgorod al Rusiei și-a părăsit baza sa de la Cercul Arctic, existând suspiciuni că Moscova ar putea efectua teste cu temuta rachetă subcavatică Poseidon.

Citeşte şi: Rusia ameninţă cu o recucerire a teritoriilor pierdute în regiunile anexate în sudul şi estul Ucrainei. ”Aceste teritorii vor fi pentru totdeauna ale Rusiei”

Imaginile cu trenul militar nuclear rusesc arată o serie de transportoare blindate încărcate pe vagoane platformă, împreună cu alte vehicule militare, deplasându-se prin centrul Rusiei, în direcția Ucrainei. Videoclipul a fost postat pe Telegram, pe canalul pro-rus Rybar.

Analistul militar Konrad Musyka a susținut că desfășurarea unor astfel de unități militare ale Rusiei ar semnala o posibilă viitoare escaladare a conflictului din partea președintelui rus Vladimir Putin sau ar putea constitui un preambul al unor exerciții nucleare pe scară largă ale Moscovei.

Muzyka a spus că mișcarea trenului cu echipamente militare grele aparținând unităților cu arme nucleare nu înseamnă neapărat că Rusia se pregătește să desfășoare o armă nucleară în Ucraina.

Cea mai critică voce din Rusia la adresa lui Putin: Cum arată sfârșitul realist al războiului criminal al liderului de la Kremlin

Dar el a sugerat că acest lucru ar putea însemna ”un semnal pentru Occident”, că Moscova escaladează” conflictul, adăugând că Forțele strategice de rachete ale Rusiei (RVSN) sunt cunoscute că efectuează exerciții ample în perioada de toamnă.

Muzyka a mai afirmat că mișcarea unor echipamente nucleare ar putea însemna pregătiri pentru un exercițiu special de descurajare nucleară denumit ”Grom” (Tunetul), care nu a mai fost realizat de Rusia din octombrie 2019.

Citeşte şi: Decăderea Rusiei, prezisă de un reputat istoric american: „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”