Putin furibund: Vă las să decideţi dacă guvernul turc vrea să LINGĂ ŞTIŢI VOI CE americanilor

Vladimir Putin a lansat un nou atac dur la adresa Turciei, ţară cu care nu mai vrea să colaboreze. Mai mult, președintele rus a lansat jigniri fără precedent în timpul conferinţei de presă-maraton, susţinută la Moscova.

18 dec. 2015, 07:33
Putin furibund: Vă las să decideţi dacă guvernul turc vrea să LINGĂ ŞTIŢI VOI CE americanilor

Relaţiile dintre Ankara şi Moscova nu se vor îmbunătăţi, a declarat Putin, la conferinţa sa de presă de sfârşit de an, în faţa a 1.400 de jurnalişti din toată lumea.

„Ne este greu să ajungem la un acord cu actuala conducere din Turcia. E aproape imposibil. Las la latitudinea voastră să decideţi dacă guvernul turc a decis să lingă ştiţi voi ce al americanilor”, i-a stupefiat Putin pe jurnalişti cu declaraţiile sale.

Putin l-a acuzat pe Erdogan că a islamizat Turcia, iar Ataturk s-ar răsuci în mormânt dacă are vedea ce se intâmplă cu ţara sa.

Citeşte şi Putin, schimbare de ton: Rusia este pregătită şi doreşte să dezvolte relaţii cu SUA

În acelaşi timp, Putin avertizează că orice avion turc care va intra în Siria va fi doborât imediat de rachetele ruseşti. Putin, consideră că doborârea bombardierului rus a fost un „act inamic” al Turciei pentru a face pe placul Statelor Unite, avertizând că forţele ruse vor doborî orice aparat militar turc care va intra în Siria.

În aceeaşi conferinţă, Putin a spus că e gata să restabilească relaţiile cu Georgia, după războiul din 2008, şi că va colabora cu oricine va ieşi preşedinte anul viitor, în Statele Unite. Totuşi, se pare că are un preferat: pe Donald Trump.

Putin nu a pierdut ocazia să ridice în slăvi economia în recesiune a Rusiei, amintind că rata şomajului a scăzut sub 6%. Despre cele două fiice ale sale, pe care le-a ascuns mereu de ochii presei, Putin a spus că trăiesc în Rusia şi nu în străinătate, cum s-a scris, şi că nu sunt implicate în afaceri sau politică.