Putin în delir: „Ucraina desfăşura experimente cu tulpini de coronavirus, antrax, holeră şi alte boli mortale, finanţate de Pentagon. Ţinta lor ar fi fost, desigur, Rusia”

Vladimir Putin acuză Ucraina că efectua experimente cu arme biologie ce includeau tulpini de coronavirus, antrax, holeră şi pestă porcină africană, finanţate de Pentagon. Acesta este motivul pe Rusia a declanşat "operaţiunea specială" în Ucraina, spune liderul de la Kremlin.

16 mart. 2022, 21:55
Putin în delir: „Ucraina desfăşura experimente cu tulpini de coronavirus, antrax, holeră şi alte boli mortale, finanţate de Pentagon. Ţinta lor ar fi fost, desigur, Rusia”

Vladimir Putin acuză Ucraina că producea arme biologice şi făcea experimente chiar cu tulpini de coronavirus, cu sprijinul financiar al Pentagonului. „Ţinta lor ar fi fost, desigur, Rusia. Ucraina a coordonat şi o reţea de zeci de laboratoare, unde, sub conducerea şi sprijinul financiar al Pentagonului, s-au desfăşurat programe biologice militare, inclusiv experimente cu tulpini de coronavirus, antrax, holeră, pestă porcină africană şi alte boli mortale„, a afirmat liderul de la Kremlin.

Putin mai acuză „regimul nazist de la Kiev” că a planificat să adere la NATO şi să fabrice arme de distrugere în masă „Dar la sfârşitul anului trecut ei au refuzat public să continue implementarea acestora. De asemenea, au început implementarea practică a planurilor de aderare la NATO. Mai mult, au existat şi declaraţii ale autorităţilor de la Kiev cu privire la intenţia lor de a-şi crea acum propriile arme nucleare şi modalităţi de livrare a acestora. A fost o adevărată ameninţare. În viitorul previzibil, cu asistenţă tehnică străină, regimul pro-nazist de la Kiev ar fi putut pune mâna pe arme de distrugere în masă„.

Citeşte şi Ruşii au bombardat teatrul din Mariupol, unde se ascundeau sute de oameni. „E încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil şi inuman”

Totodată, preşedintele Rusiei susţine că ucrainenii nu au respectat Acordurile de la Minsk, acesta fiind motivul pentru care a ordonat declanşarea „operaţiunii speciale”. „Permiteţi-mi să vă reamintesc că la început, în dimineaţa zilei de 24 februarie, am expus public şi deschis motivele şi obiectivele principale ale acţiunilor Rusiei. Acesta este un act de ajutorare a oamenilor noştri din Donbas, care de aproape 8 ani se confruntă cu un adevărat genocid prin cele mai barbare metode – blocade, acţiuni punitive pe scară largă, acte de terorism şi bombardamente constante.

Si pentru ce? Doar pentru că au vrut să beneficieze de drepturi fundamentale ale omului – să trăiască în conformitate cu legile şi tradiţiile strămoşilor lor, să vorbească limba maternă, să-şi crească copiii aşa cum îşi doresc. În acelaşi timp, autorităţile de la Kiev nu numai că au ignorat, dar au şi sabotat în toţi aceşti ani implementarea pachetului de măsuri de la Minsk pentru soluţionarea paşnică a crizei”.

Putin mai spune că, în aceste condiţii, încercarea de găsire a unei soluţii diplomatice nu-şi mai avea rostul: „Astfel, toate variantele de soluţionare a crizei pe cale diplomatică au fost epuizate. Pur şi simplu, am rămas fără opţiuni viabile de a rezolva în mod paşnic problemele care apar, şi nu din vina noastră. Şi, în acest context, pur şi simplu am fost nevoiţi să lansăm o operaţiune militară specială”.

Citeşte şi Singurul jurnalist străin care relatează despre război din mijlocul trupelor ruse. Cum arată invazia, prin ochii chinezului Lu Yuguang VIDEO