Ruşii au bombardat teatrul din Mariupol, unde se ascundeau sute de oameni. „E încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil şi inuman”

Trupele ruse au bombardat clădirea Teatrului Dramatic, din centrul orașului ucrainean Mariupol, unde se adăposteau oameni, anunță serviciul de presă al Consiliului Local Mariupol.

16 mart. 2022, 21:21
Ruşii au bombardat teatrul din Mariupol, unde se ascundeau sute de oameni. „E încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil şi inuman”

„Miercuri, trupele ruse au distrus intenționat și în mod cinic teatrul din inima oraşului Mariupolului. Un avion  a aruncat o bombă asupra clădirii în care se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol. Este încă imposibil de estimat amploarea acestui act oribil și inuman, deoarece bombardarea zonelor rezidențiale continuă în oraș”, se arată în mesajul Consiliului Local Mariupol.

Viceprimarul orașului Mariupol susține că în clădire se aflau între 1.000 și 1.200 de persoane. După bombardament, partea centrală a teatrului s-a prăbușit, iar intrarea în adăpostul anti-bombă situat în clădire a fost blocată de molozuri. Numărul morților și răniților este deocamdată necunoscut.

Citeşte şi Cum arată orașul Mariupol după bombardamente. Imagini din satelit cu dezastrul produs de ruşi în oraşul-port

„Nu se știe câți morți sunt sub dărâmături. Acum sunt bătălii aprige. Nimeni nu poate ajunge la dărâmături, nu știm dacă sunt supraviețuitori. Și cel mai rău lucru este că nu îi putem scoate din dărâmături”, a declarat Serghei Taruță, fostul șef al Administrației Regionale de Stat Donețk.

Citeşte şi Ucraina a pierdut contactul cu porturile Mariupol şi Azov. Ţara mai are doar două porturi prin care poate exporta mărfuri