Putin „judocanul” merge la Jocurile Olimpice de la Londra ca să asiste la sportul său favorit

Deţinător al centurii negre la judo, preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să meargă la Jocurile Olimpice de la Londra pentru a asista la prestaţia componenţilor lotului olimpic al Rusiei.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 08:00
Putin „judocanul” merge la Jocurile Olimpice de la Londra ca să asiste la sportul său favorit

Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, din Mexic, de la Los Cabos, unde se desfăşoară summit-ul G-20.

Preşedintele rus Vladimir Putin adoră artele marţiale şi deţine centura neagră la judo. A apărut de mai multe ori dând reprezentaţii în postura de judoka atât în mijlocul sportivilor adulţi, cât şi în faţa copiilor înscrilşi al diferite cluburi sportive.

Cu ocazia întâlnirii lui cu premierul britanic David Cameron, a cărui ţară găzduieşte Jocurile Olimpice în acest an, la Londra, în perioada 27 iulie-12 august, Putin şi-a exprimat ddorinţa de a merge acolo, mai ales pentru a urmări prestaţia sportivilor din lotul olimpic la judo al Rusiei. Preşedintele rus nu a luat încă o hotărâre în acest sens, spunând că se mai gândeşte. „El va lua o decizie definitivă mai târziu”, după cum le-a precizat Peskov jurnaliştilor ruşi care îl însoţesc pe Putin la summit.

Putin nu a mai fost în Marea Britanie din 2003, din perioada primului mandat de preşedinte al Rusiei.