Putin: Miliardarii și SUA au degradat climatul de investiții în Rusia

Prim-ministrul rus Vladimir Putin a dojenit influenţa SUA şi a dat vina pe oligarhii miliardari pentru degradarea climatului de investiţii la un post de radio din Moscova, în momentul începerii campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, scrie Bloomberg.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 21:39
Putin: Miliardarii și SUA au degradat climatul de investiții în Rusia

Oligarhii care au profitat de vânzări „neloiale” de active de stat în anii 1990 şi au cumpărat cluburile sportive străine şi mărfuri de lux aduc „o atitudine negativă faţă de afaceri”, care „nu promovează un climat favorabil”, a spus Putin.

Miliardari precum Mikhail Prokhorov şi Roman Abramovici dețin echipa de baschet New York Nets și, respectiv, echipa de fotbal Chelsea Football Club. Prokhorov candidează, de asemenea, pentru preşedinție.

Un program la un post de radio Ekho Moskvy pare să sprijine intenţiile SUA pentru a găzdui părţi ale unui sistem de aparare antirachetă în Europa de Est, un plan împotriva căruia Rusia luptă, a spus Putin, adaugând ca acest lucru s-a făcut în parte cu banii contribuabililor ruși, acest post de radio fiind de stat.

„Americanii nu ne vor oferi acces. Ei nu lasă acces la sistemul de control nici partenerilor lor din NATO „, a spus Putin.

Putin intentionează să se întoarca la Kremlin în martie, după ce a ocupat patru ani funcția de prim-ministru şi are nevoie de 50% pentru a evita un al doilea tur.