Putin moşteneşte un apartament din Tel Aviv de la fosta lui profesoară de Germană GALERIE FOTO

Publicat: Miercuri, 07 Februarie 2018 09:56 // Actualizat: Miercuri, 07 Februarie 2018 10:22 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele rus Vladimir Putin a moştenit un apartament în centrul Tel Avivului de la fosta sa profesoară de germană, Mina Iudiţkaia Berliner, care a murit în decembrie la vârsta de 96 de ani, scrie site-ul israelian de ştiri Ynet.

Berliner i-a lăsat apartamentul lui Putin prin intermediul Ambasadei Rusiei, după ce Putin i-a cumpărat locuinţa profesoarei sale în 2005.

Ea a imigrat în Israel pe timpul fostei Uniuni Sovietice, în 1973, însă a urmărit ascensiunea politică a fostului ei elev.

Potrivit Ynet, Putin şi profesoara sa s-au întâlnit în 2005, când preşedintele rus a vizitat Israelul. Ea a întrebat la ambasadă dacă poate să participe la o recepţie în onoarea lui Putin. A participat alături de veterani din al Doilea Război Mondial la o întâlnire, la Ierusalim, iar după aceea el a invitat-o la un cei, în privat, potrivit news.ro.După întâlnire, Berliner, văduvă, a început să primească diverse cadouri de la preşedintele rus, un ceas şi biografia sa din 2000 cu autograf. După aceea, un angajat al Guvernului rus i-a apărut în prag şi a condus-o să vadă nişte apartamente în centrul Tel Avivului, a declarat ea pentru Ynet.

”I-am spus că tot ce-mi trebuie este un apartament lângă o staţie de autobuz şi clinica medicală”, declara ea pentru Ynet într-un interviu în urmă cu trei ani. ”Totul s-a întâmplat rapid de-aici încolo, câteva luni mai târziu au venit la apartamentul meu (închiriat) în Florentine (în sudul Tel Avivului), au împachetat totul şi m-au mutat”. ”Când am primit apartamentul am plâns”, a declarat Berliner pentru Ynet. ”Putin este o persoană foarte recunoascătoare şi decentă”, potrivit news.ro.Potrivit Ynet, Berliner nu s-a mai aflat în contact cu Putin de când a primit apartamentul, însă i-a trimis felicitări de ziua naşterii în fiecare an, prin intermediul presei ruse. Ambasada rusă a trimis un reprezentant al funeralii şi i-a suportat înmormântarea, potrivit site-ului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H