Putin nu s-a hotărât cât să stea la putere: un mandat de preşedinte sau încă vreo 20 de ani

Premierul rus Vladimir Putin nu mai ştie cum să impresioneze electoratul, oscilând între adevărate "ofensive de şarm", până la chestii mai dure, când vrea să dea impresia că e singurul rus care poate ţine lucrurile sub control. Cu numai câteva zile înaintea alegerilor prezidenţiale, Putin spune că se gândeşte să mai stea vreo 20 de ani la putere.

RomaniaTV.net
02 mart. 2012, 07:16
Putin nu s-a hotărât cât să stea la putere: un mandat de preşedinte sau încă vreo 20 de ani

Favorit în sondajele de opinie şi în ciuda criticilor, Vladimir Putin a declarat că nu s-a hotărât dacă va rămâne mai mult de 20 de ani la putere, ceea ce ar putea fi normal dacă ruşii vor.

Putin a precizat, într-un interviu pentru pres străină difuzat de Guvernul rus că nu a decis dacă va candida şi la alegerile prezidenţiale din 2018, pentru a rămâne astfel 24 de ani la putere, dar a adăugat că această perspectivă nu i se pare şocantă.

„Ar fi normal, dacă totul este bine, dacă le place oamenilor. Nu ar fi normal dacă oamenilor nu le-ar plăcea, dacă lucrurile nu stau bine, dacă persoana se agaţă de fotoliul său şi încalcă legea”, a explicat el.

„Nu ştiu dacă vreau să rămân timp de 20 şi ceva de ani. Nu am decis încă. Pentru moment este vorba despre alegerea preşedintelui pentru următorii şase ani”, a declarat el.

Putin, care este premier din 2008, anul în care a părăsit Kremlinul pentru că nu putea efectua un al treilea mandat consecutiv de preşedinte, este considerat favorit la alegerile prezidenţiale de duminică, în pofida unei mişcări de contestare fără precedent de la sosirea sa la conducerea statului rus în 2000.