Decizie oficială pentru bărbații sub 60 de ani. S-a dat ordin: vor fi chemați în armată!

O nouă lege semnată de Vladimir Putin permite mobilizarea electronică a tuturor bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, fără a fi necesară o convocare personală.

17 apr. 2023, 08:56
Decizie oficială pentru bărbații sub 60 de ani. S-a dat ordin: vor fi chemați în armată!

Această decizie vine la scurt timp după ce Vladimir Putin a decretat mobilizarea a 300.000 de rezerviști în septembrie 2022, ceea ce a declanșat o furtună de reacții negative din partea populației.

Contraofensiva iminentă a armatei ucrainene este unul dintre motivele pentru care oamenii din Rusia sunt îngrijorați de mobilizarea forțată în armată. Pe lângă pedepsele cu închisoarea, refractarii vor fi privați de dreptul de a lucra ca antreprenori sau independenți, de a primi împrumuturi sau de a dispune de locuința și mașina lor. Mai mult, administrația financiară, universitățile și alte organisme publice au obligația de a furniza informații personale ale mobilizaților.

„Somaţia se consideră primită din momentul în care este plasată în contul personal al unei persoane obligate să efectueze serviciul militar”, a declarat Andrei Kartapolov, potrivit Monden.ro.

Citește și: Zelenski s-a dezlănțuit după atacul rușilor, în carea murit și un copil de doi ani: ”Niciuna dintre încălcările dreptului internațional de către Rusia nu poate fi ignorată”

Portalul Gosuslughi, folosit de ruși pentru a plăti facturi la utilități, amenzi și taxe la stat, pentru a se înscrie la medic, a pune întrebări la IRS sau la poliție, va fi folosit și pentru mobilizarea electronică a bărbaților ruși. Chiar dacă Ministerul Dezvoltării Digitale susține că versiunea integrală a registrului special unificat va apărea abia în toamnă, rușii care au deja un cont pe Gosuslughi sunt deja convocați digital.

Deși autoritățile ruse neagă că doresc să lanseze al doilea val de mobilizare, decizia de a permite mobilizarea electronică și de a cere informații personale ale mobilizaților poate avea un impact negativ asupra populației din Rusia și poate îngreuna și mai mult situația politică deja tensionată din regiune.

Citește și: Cristian Tudor Popescu explodează la adresa lui Marcel Ciolacu: „Sf. Ioan Botezătorul se hrănea cu lăcuste, nicidecum cu drob”