Putin promite răzbunare Ucrainei, după atacurile asupra Rusiei chiar în ziua votului: ”Aceste atacuri nu rămân și nici nu vor rămâne nepedepsite”

În prima zi a alegerilor prezidenţiale, preşedintele rus, Vladimir Putin, a prezidat reuniunea Consiliului rus de Securitate și a acuzat Kievul că încearcă să perturbe alegerile din Rusia, comentând luptele de la granița dintre Rusia şi Ucraina.

16 mart. 2024, 11:25
Putin promite răzbunare Ucrainei, după atacurile asupra Rusiei chiar în ziua votului: ”Aceste atacuri nu rămân și nici nu vor rămâne nepedepsite”

Ucraina a lansat în ultima săptămână mai multe atacuri cu drone chiar pe teritoriul Rusiei, la sute de kilometri de granița dintre cele două state, printre țintele lovite fiind și mai multe mari rafinării, iar Putin promite răzbunare, precizând că atacurile nu au avut succes.

”Inamicul nu a avut succes niciunde, a fost forţat să se retragă și a fugit”, a declarat Putin, în cadrul reuniunii.

”Astăzi, în ţara noastră au debutat alegerile prezidențiale. Regimul de la Kiev încearcă să desfășoare o serie de acțiuni criminale pentru a intimida oamenii, cel puțin în regiunile de graniță, pentru a perturba votul. Ei atacă localităţile pașnice. Aceste atacuri nu rămân și nici nu vor rămâne nepedepsite. De asemenea, Forțele Armate Ucrainene și mercenarii străini au efectuat mai multe tentative de a pătrunde pe teritoriul nostru, implicând 2.500 de persoane. Inamicul nu a avut succes în niciuna dintre direcții, a fost respins și s-a retras sau mai bine zis, a fugit, înregistrând pierderi serioase. Sunt convins că rușii vor răspunde la atacuri, dând dovadă de și mai multă unitate.

Pe cine au decis ei să intimideze? Pe poporul multietnic din Rusia? Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată și nici nu se va întâmpla vreodată. Ei încearcă să distragă atenția propriei lor populații și a locuitorilor țărilor de la care cerşesc de la situația de pe front, unde câștigă Rusia”, a declarat Putin, în cadrul reuniunii.

Rusia anunță prezentă de 100% la urne în mai multe secții de votare

În peste 400 de secții de votare din Orientul Îndepărtat Rus, prezența alegătorilor la alegerile prezidențiale a fost de 100%, în ultimele 24 de ore, titrează publicaţia Verstka, citând date ale comisiilor electorale locale.

După cum notează jurnaliştii de la Verstka, numărul total de persoane care au votat în aceste secţii de votare este de aproximativ 17.000. Potrivit publicației Verstka, aceste secţii de votare sunt deschise pe nave de pescuit și în localităţi îndepărtate.

Potrivit Verstka, o prezență la vot de 100% a fost înregistrată în Kamceatka în toate secţiile de votare deschise la bordul a 124 de nave de pescuit. De asemenea, toți cetățenii care aparţin de circumscripţia electorală Holmsk au votat la secţiile de votare deschise la bordul a 33 de nave și toți cetățenii care aparţin de circumscripţia electorală portul Nevelsk au votat la secţiile de votare deschise la bordul a 56 de nave. De asemenea, 100% din cetățenii care aparţin de circumscripţia electorală din regiunea Magadan au votat în proporţie de 100% la secţiile de votare deschise la bordul a 12 nave.

În ţinutul Primorsk, peste 150 de nave sunt incluse în circumscripţiile electorale din porturile Vladivostok și Nahodka – conform Verstka – aproape toți cetățenii care aparţin de aceste circumscripţii electorale au votat, în ultimele 24 de ore.

În afară de secţiile de votare deschise la bordul navelor, o prezență la vot de 100% s-a înregistrat și în așezările îndepărtate din Extremul Orient Rus. Potrivit Verstka, într-o secție de votare din satul Nutăpălmen, situat pe malul Mării Ciukotka, unde locuiesc în total 61 de persoane, toți locuitorii şi-au exprimat votul. În alte localități din Extremul Orient Rus, votul a avut loc anticipat.

Citește și: Rusia anunță că a ucis 349 de mercenari români în Ucraina. Reacția MAE