Putin şi Assad, la Moscova. Liderul sirian a spus că fără intervenția militară rusă terorismul s-ar fi extins

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, s-a aflat marți seara într-o vizită la Moscova, unde a purtat convorbiri cu șeful statului rus, Vladimir Putin. Assad i-a mulțumit șefului statului rus pentru 'ajutorul' său în conflictul sirian și a declarat că, fără intervenția militară rusă în Siria, terorismul ar fi continuat să câștige teren în regiune.

21 oct. 2015, 07:37
Putin şi Assad, la Moscova. Liderul sirian a spus că fără intervenția militară rusă terorismul s-ar fi extins

Bashar al-Assad și Vladimir Putin s-au întâlnit marți seară la Moscova, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Interfax, citată de Agerpres.

”Ieri (marți) seara, președintele Siriei, Bashar al-Assad, a efectuat o vizită de lucru la Moscova. Au avut loc convorbiri cu președintele Rusiei, Vladimir Putin”, a precizat Peskov, fără a menționa dacă liderul de la Damasc se află și miercuri în capitala rusă.

Citeşte şi Vladimir Putin a vorbit prin telefon cu preşedintele Siriei, Bashar al-Assad

Este prima vizită în străinătate a lui Bashar al-Assad de la izbucnirea conflictului în Siria, în 2011.

‘Aș vrea să exprim imensa recunoștință întregii conduceri a Federației Ruse și poporului rus pentru ajutorul pe care îl acordă Siriei. Mulțumim pentru sprijinul față de unitatea și independența Siriei. Pașii politici făcuți de Federația Rusă de la începutul crizei nu au permis ca evenimentele din Siria să urmeze un scenariu tragic’, a spus Al-Assad, potrivit transcriptului întâlnirii sale cu președintele rus.

Șeful statului rus a afirmat, la rândul său, că evoluțiile pozitive de pe frontul din Siria vor oferi baza pentru o soluție politică durabilă, cu implicarea tuturor forțelor politice și grupurilor etnice și religioase.