Putin şi Erdogan au discutat despre bătălia de la Mosul

Președintele rus Vladimir Putin a discutat în noaptea de marți spre miercuri, la telefon, cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan și premierul irakian Haider al-Abadi, cu privire la operațiunea acestora destinată recuceririi orașului Mosul din mâinile jihadiștilor.

19 oct. 2016, 08:58
Putin şi Erdogan au discutat despre bătălia de la Mosul

‘Vladimir Putin a urat succes armatei irakiene și aliaților săi pentru ca aceștia să reușească’, a anunțat Kremlinul într-un comunicat.

Președintele rus l-a informat de asemenea pe premierul irakian cu privire la ‘măsurile luate de Rusia pentru a dezamorsa situația din Alep’, al doilea oraș din Siria, unde Moscova a anunțat o pauză în intensele sale raiduri aeriene, pentru a permite evacuarea civililor, informează Agerpres.

Într-o convorbire telefonică separată, Putin a vorbit despre bătălia de la Mosul cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit Kremlinului, care nu a oferit detalii cu privire la această conversație.

Președintele rus a ‘subliniat importanța garantării unei separări efective a combatanților opoziției ‘moderate’ de combatanții’ jihadiști din Siria, potrivit comunicatului.

Citeşte şi Poliţia turcă a ucis un jihadist din Statul Islamic. Militantul pregătea un atac sinucigaş

Forțele irakiene au lansat în noaptea de duminică spre luni o ofensivă pentru a recuceri Mosul, al doilea oraș ca mărime din Irak, aflat în mâinile organizației Stat Islamic (SI) din iunie 2014.

Pregătirile în vederea acestei ofensive au fost marcate de ample tensiuni între Irak și Turcia, care insistă să se implice în aceasta, lucru care nu este văzut cu ochi buni de guvernul irakian.