Putin şi Trump discută la telefon, marţi, despre probleme urgente din agenda internaţională

Președintele american Donald Trump va discuta marți la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin, au anunțat Casa Albă și Kremlinul.

02 mai 2017, 07:16
Putin şi Trump discută la telefon, marţi, despre probleme urgente din agenda internaţională

Potrivit Reuters, care citează o oficialitate din administrația Trump, cel mai probabil cei doi lideri vor discuta despre războiul civil din Siria.

Convorbirea telefonică este prevăzută să aibă loc după-amiază, la ora 16:30 GMT. ‘Confirmăm’ că discuția va avea loc marți, a declarat la rândul său, pentru RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. De la preluarea președinției SUA, Donald Trump a discutat deja în două rânduri cu Vladimir Putin.

În 28 ianuarie, cei doi oameni de stat au discutat, în cursul unui apel telefonic de felicitare din partea președintelui rus, despre lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), iar în timpul celui mai recent apel telefonic, la 3 aprilie, Trump l-a asigurat pe Putin de sprijinul SUA pentru Rusia, îndoliată de un atentat cu bombă care a avut loc la metroul din Sankt Petersburg și în care au murit 15 oameni, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Kremlinul susţine că întâlnirea lui Putin cu Trump este doar „o dorinţă a Washingtonului”

Relațiile dintre SUA și Rusia sunt monitorizate cu atenție după ce serviciile de informații americane au susținut că hackeri dirijați de Kremlin au pătruns în rețeaua informatică a conducerii Partidului Democrat înainte de alegerile prezidențiale americane în urma cărora Trump a venit la putere. Rusia a dezmințit orice ingerință în alegerile din SUA.

În prezent, Biroul Federal de Investigații (FBI) examinează legăturile dintre membri ai echipei de campanie a lui Trump și guvernul rus, în timp ce Pentagonul anchetează asupra banilor primiți de la companii având legături cu puterea rusă de către Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate națională al președintelui american.