Kremlinul susţine că întâlnirea lui Putin cu Trump este doar „o dorinţă a Washingtonului”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat joi că informaţiile transmise de presă legate de o eventuală întâlnire a preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu omologul său american, Donald Trump, nu sunt altceva decât ”o dorinţă a Washingtonului”, informează Reuters.

RomaniaTV.net
27 apr. 2017, 20:06
Kremlinul susţine că întâlnirea lui Putin cu Trump este doar „o dorinţă a Washingtonului”

Ziarul rus Kommersant a anunţat anterior că cei doi lideri se vor întâlni pentru prima dată în luna mai, acesta a citat două surse guvernamentale, una din Rusia şi o alta din SUA.

În octombrie 2016, Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Citeşte şi Primele 100 de zile ale lui Trump la Casa Albă, într-un videoclip de animaţie „The Simpsons” VIDEO

„Eforturile Rusiei de a influenţa scrutinul prezidenţial american reprezintă cea mai recentă expresie a dorinţei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratică occidentală promovată de Statele Unite; activităţile Rusiei demonstrează o escaladare semnificativă din punctul de vedere al modului direct de acţiune, al intensităţii şi scopului eforturilor, comparativ cu operaţiunile anterioare”, se arată în versiunea declasificată a Raportului de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA.

Tensiunile dintre Statele Unite şi Rusia s-au amplificat în ultimii ani, pe fondul crizelor din Ucraina şi Siria, precum şi în contextul suplimentării capacităţilor militare NATO în Europa de Est.