Putin spune că îşi va apăra interesele şi a negat că ar căuta duşmani

Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia își va apăra interesele, dar nu are intenția de a se implica în nicio confruntare geopolitică, informează Reuters.

01 dec. 2016, 11:05
Putin spune că îşi va apăra interesele şi a negat că ar căuta duşmani

„Noi nu căutăm și niciodată nu am căutat dușmani. Avem nevoie de prieteni”, a afirmat Putin în discursul său anual despre starea națiunii, la Kremlin. Cu toate acestea, Putin a subliniat că Rusia nu va tolera nicio tentativă ce ar dăuna intereselor sale.

El a mai declarat că Rusia este gata să coopereze cu noua conducere a Statelor Unite anul viitor. Moscova speră să lucreze cu Washingtonul pentru a lupta împotriva terorismului, în timp ce ambele țări au o responsabilitate comună pentru securitatea globală, a spus Putin în discursul anual asupra stării națiunii, rostit la Kremlin.

„Sperăm să facem eforturi împreună cu Statele Unite în lupta împotriva unei amenințări reale — terorismul global”, a afirmat el.

Printre altele, președintele rus a notat că „problemele interne” ale Rusiei provoacă „în primul rând încetinirea creșterii economice” în țară.”Am obținut o stabilitate macroeconomică, ne-am păstrat rezervele financiare. Ne așteptăm ca inflația să scadă considerabil în acest an, să fie mai mică de 6%, eventual 5,8%”, a spus el.

„În 2018, trebuie să ne gândim la perfecționarea mecanismului de impozitare și să aplicăm (modificările) de la 1 ianuarie 2019”, a adăugat Putin.