Putin: Tragedia aviatică nu s-ar fi produs dacă Kievul nu ar fi relansat operaţiunile militare

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că autorităţile ucrainene sunt responsabile pentru dezastrul aviatic din estul Ucrainei, precizând că tragedia nu s-ar fi produs dacă Kievul nu ar fi relansat operaţiunile militare împotriva rebelilor separatişti, relatează Reuters.

17 iul. 2014, 21:24
Putin: Tragedia aviatică nu s-ar fi produs dacă Kievul nu ar fi relansat operaţiunile militare

„Tragedia nu s-ar fi produs dacă ar fi existat pace în acel teritoriu sau, în orice caz, dacă operaţiunile militare din sud-estul Ucrainei nu ar fi fost relansate”, a declarat el într-un discurs televizat.

„Şi, fără nicio îndoială, guvernul teritoriului unde s-a produs (incidentul) poartă responsabilitatea pentru această tragedie înspăimântătoare”, a afirmat el, adăugând că a cerut autorităţilor ruse să facă tot posibilul pentru a ajuta la investigaţia asupra prăbuşirii avionului malaezian.

Naţionalitatea pasagerilor aflaţi în avionul DOBORÂT în Ucraina. La bord se aflau şi 80 de copii

„Vom face tot posibilul pentru a se obţine o imagine obiectivă a ceea ce s-a întâmplat. Este un lucru complet inacceptabil”, a declarat Vladimir Putin.

Un avion Boeing 777, al companiilor aeriene din Malaysia, s-a prăbușit joi în regiunea Donbas din Ucraina, unde se duc lupte între separatişti şi armata ucraineană, anunță Interfax.

La bord se aflau 282 de pasageri şi 15 membri ai echipajului. Avionul se deplasa pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur. Potrivit unei surse citate de Interfax, avionul ar fi fost doborât la o altitudine de 10 km.

Compania Malaysia Airlines a confirmat faptul că a pierdut contactul cu avionul.

Nu există niciun supravieţuitor.

VEZI ŞI Avionul Boeing 777 PRĂBUŞIT in Ucraina: Primele imagini de la tragedia în care au MURIT 295 de persoane FOTO