Putin tună și fulgeră! Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră

Kremlinul fierbe după ce nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată, miercuri, de ambarcațiuni ucrainene în sudul Mării Negre, în timp ce se deplasa spre Strâmtoarea Bosfor.

24 mai 2023, 21:05
Putin tună și fulgeră! Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră
Putin tună și fulgeră! Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră

Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră. Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că atacul asupra vasului a fost efectuat cu nave fără pilot.

Citește și Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova : „Da, Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul Republicii Moldova”

Nava militară rusă Ivan Hurs a fost atacată în Marea Neagră

Potrivit oficialilor de la Moscova, nava militară Ivan Hurs a fost atacată de ambarcațiunile ucrainene în timp ce efectua misiuni de monitorizare a gazoductelor TurkStream şi Blue Stream, construite între Rusia şi Turcia.

„Ivan Hurs își continuă misiunea, întrucât atacul nu a avut succes. Toate ambarcațiunile inamice au fost distruse cu focuri trase de la bordul navei militare, la circa 140 de kilometri nord-est de Bosfor”, au transmis reprezentanții Kremlinului.

Administrația de la Kiev nu a făcut niciun comentariu pe tema acestui incident.

Vladimir Putin a dat ordin: strategia de apărare a Rusiei e formată din „dinți de dragon” și câmpuri de mine

Volodimir Zelenski amenință de luni de zile cu contraofensiva, după ce Rusia a ocupat Donbasul. Pentru că revenirea în forță a trupelor ucrainene este din ce în ce mai aproape, armata controlată de la Moscova s-a mobilizat exemplar, scrie presa internațională.

Serghei Șoigu, ministrul Apărării, a organizat trupele într-o manieră mai puțin obișnuită publicului larg. Este vorba despre o formulă de apărare, menită să respingă contraofensiva dirijată de către Volodimir Zelenski.

Imaginile realizate din satelit, analizate de experții militari, arată o rețea de șanțuri antitanc, labirinturi de tranșee, baricade de beton numite „dinți de dragon” și câmpuri de mine.

„Dintele dragonului” este utilizat încă din cel de-al Doilea Război Mondial. Baricadele din fier și beton reprezintă o formă deosebit de eficientă în oprirea înaintării tancurilor.

Zona considerată cea mai fortificată este localizată în provincia sudică Zaporojie, unde trupele liderului de la Kiev ar încerca să doboare „podul de uscat”, ce leagă Rusia de Crimeea, aflată sub ocupația regimului de la Moscova din 2014.

În sud, la Zaporojie, forțele ruse au creat o apărare cu mai multe straturi, ce cuprind șanțuri antitanc și tranșee în zig-zag. De asemenea, în zona Aeroportului Berdiansk, de lângă Marea Azov, se află tranșee adânci și câte trei linii de „dinți de dragon” din beton.

În plus, o linie de apărare a fost ridicată la granița de est a provinciei Lugansk la nord.

Între timp, Volodimir Zelenski și Joe Biden, președintele SUA, pun la punct manevrele ofensive, pentru recuperarea teritoriilor aflate sub ocupație străină. Americanii au aprobat deja un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 375 de milioane de dolari.

„Împreună cu întregul G7 susţinem Ucraina şi promit că nu vom pleca nicăieri”, i-a transmis Joe Biden lui Volodimir Zelenski, în timpul Summitului de la Hiroshima, Japonia, găzduit săptămâna trecută.

Citește și Putin insistă pe ideea că Ucraina nu este o ţară: „Nu a existat în istoria omenirii până la Uniunea Sovietică”