Putin vede spioni şi în stele: Liderul de la Kremlin se plânge că este urmărit de SATELIŢI

Rusia afirmă că a detectat o reţea de sateliţi care spionează din spaţiu teritoriul Federaţiei Ruse pentru a detecta "materialele" sensibile , inclusiv sistemul de rachete de apărare.

13 apr. 2015, 20:29
Putin vede spioni şi în stele: Liderul de la Kremlin se plânge că este urmărit de SATELIŢI

Rusia pretinde că a descoperit o reţea de sateliţi-spion inamici în spaţiul extraterestru. „Recent, specialiştii Centrului principal de Cercetare Spaţială au detectat o nouă constelaţie de sateliţi de recunoaştere. Această constelaţie a fost creată în vederea supravegherii materialelor de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a anunţat generalul Oleg Maidanovici, responsabilul Departamentului Spaţial rus, la postul de televiziune Zvezda. El nu a precizat însă care ar fi ţările implicate în această acţiune, informează express.co.uk.

Maidanovici afirmă că această reţea de sateliţi „inamici” are ca scop să spioneze în special obiectivele militare ale Rusiei şi că mulţi dintre aceşti sateliţi sunt inactivi mult timp pe orbita Pământului, dar pot fi activaţi imediat de către „state inamice”. Informaţia a fost prezentată într-un film documentar produs de televiziunea rusă, duminică, pentru a scoate în evidenţă pericolele spaţiale ale sateliţilor de supraveghere din spaţiu, care se pot transforma imediat în sateliţi de spionaj.  

Citeşte şi Vladimir Putin dezvăluie că Rusia a demascat SUTE de SPIONI

Filmul intitulat „Forţele Speciale Spaţiale” a fost prezentat de canalul de televiziune Zvezda, al Ministerului Apărării, cu ocazia sărbătoririi Zilei Spaţiului în Rusia, reamintind primul zbor spaţial uman al faimosului astronaut rus Iuri Gagarin (12 aprilie 1961).

Centrul de Cercetare Spaţială monitorizează zilnic aproximativ 20.000 de obiecte care gravitează în jurul  Pământului. Comentarii pe tema spionajlui prin sateliţi nu au mai fost auzite din timpul Războiului Rece, din anii ’70-’80, când Rusia şi SUA erau angajate în cursa spaţiale.