Putin vrea să înfiinţeze centre de educaţie patriotică, pregătire sportivă şi militară pentru tinerii ruşi

Vladimir Putin s-a adresat miercuri dimineaţă poporului rus, pentru prima oară după ordonarea invaziei în Ucraina, pe 24 februarie. În timpul discursul său, liderul de la Kremlin a decretat mobilizarea parţială, în toată Federaţia Rusă.

22 sept. 2022, 18:58
Putin vrea să înfiinţeze centre de educaţie patriotică, pregătire sportivă şi militară pentru tinerii ruşi

Putin a cerut Ministerului Apărării al Federației Ruse și altor departamente să participe la crearea unui sistem de pregătire militaro-sportivă și de educație patriotică a tinerilor, potrivit presei ruseşti.

În urma anunţului liderului de la Kremlin au fost organizate joi mai multe proteste, toate înăbuşite de poliţie şi soldate cu aproximativ 1.300 de arestări. Vladimir Putin nu se opreşte aici şi face planuri şi pe termen mediu şi lung, totul în scopul sporirii efectivelor armatei ruse. În plus, planul său ar duce şi la creşterea de soldaţi mai bine pregătiţi, în condiţiile în care armata rusă s-a dovedit a fi formată în mare parte din recruţi fără prea multă pregătire fizică şi tactică.

„Administrația președintelui Rusiei sprijină propunerea Uniunii asociațiilor de Arte Marțiale de a crea, pe baza filialelor sale regionale, centre pentru pregătirea sportivă, militară și educația patriotică a tinerilor”, arată publicaţia rusă Sports.ru.

Citeşte şi: Putin va putea chema până la un milion de rezervişti. În ordinul prezidenţial, mobilizarea nu mai este „parţială”

În proiect au fost impkicați Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Rosgvardia, Ministerul Situațiilor de Urgență, Ministerul Educației și Științei și alt entități administrative.

Sursa citată mai spune că responsabili de executarea ordinului au fost numiți ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, directorul Rosgvardia Viktor Zolotov, directorul FSB Alexander Bortnikov, ministrul de interne Vladimir Kolokoltsev și alții.

Citeşte şi: Putin rămâne fără aliaţi. Preşedintele turc Recep Erdogan îi cere liderului de la Kremlin să returneze teritoriile Ucrainei: „I-am cerut să returneze şi Crimeea. Nicio invazie nu poate fi justificată”