Putin vrea să vadă UCRAINA cerându-i IERTARE în GENUNCHI

Fostul vicepremier rus Alfred Koh, un cunoscut om de afaceri, susţine că preşedintele rus, Vladimir Putin, nu va interveni cu trupe în estul Ucrainei, de teama înăspririi sancţiunilor occidentale, care au afectat deja economia rusă, dar va acţiona în continuare de o aşa manieră încât instabilitatea să nu permită integrarea Ucrainei în structurile euroatlantice, relatează marţi agenţia ucraineană de presă UNIAN.

RomaniaTV.net
17 iun. 2014, 08:58
Putin vrea să vadă UCRAINA cerându-i IERTARE în GENUNCHI

‘Faptul că Putin nu va trimite trupe în Donbas (zonă minieră din estul Ucrainei, ce cuprinde regiunile Doneţk şi Lugansk) era clar de la început. Pot fi enumerate o sumedenie de motive, dar voi numi doar unul: sancţiunile occidentale. Ele au fost într-atât de sensibile încât o catastrofă economică, care se profilează la orizont, ar deveni realitate în câteva luni. Putin este el însuşi conştient, iar Cameron (David, premierul britanic) şi Merkel (Angela, cancelarul german) i-au explicat în detaliu recent în Normandia'(Franţa), scrie Koh pe pagina sa de Facebook, informează Agerpres.

Citeşte şi SOLUŢIE la criza gazelor: UE ar putea să ACHITE FACTURILE Ucrainei

În opinia lui Koh, preşedintele rus are nevoie de o Ucraină instabilă, o Ucraină care să nu poată să înceapă reformele, ‘o Ucraină care să nu poată să înceapă o integrare reală cu Occidentul’.

‘El (Putin) are nevoie de o Ucraină permanent în genunchi, cerşind iertare, o Ucraină care să depindă în întregime atât politic cât şi economic’ de Rusia, opinează fostul vicepremier rus, taxând drept ‘pălăvrăgeală’ acuzaţiile Moscovei cu privire la încălcarea drepturilor etnicilor ruşi în Ucraina.

Cântec injurios

Ministrul ucrainean de externe, Andrii Deşciţa, ar trebui să ceară în genunchi iertare poporului rus pentru cântecul injurios la adresa preşedintelui Vladimir Putin pe care l-a interpretat împreună cu protestatarii adunaţi sâmbătă seara în faţa Ambasadei Rusiei din Kiev, în faţa camerelor de televiziune, consideră liderul cecen pro-Kremlin, Ramzan Kadârov, potrivit agenţiei de presă ucrainene 112.ua.

‘Deşciţa a insultat întregul popor rus, întreaga Mare Rusie. Pentru aceasta va trebui să plătească. Dacă crede că totul se va încheia cu un murmur copilăresc (de reproş) pentru că a ţinut isonul mulţimii, el greşeşte profund’, scrie Kadârov pe contul său de Facebook. ‘Vladimir Putin este liderul nostru naţional, preşedintele nostru şi comandantul suprem al ţării şi puteţi fi siguri că are cine să ceară socoteală pentru ceea ce s-a spus public la adresa sa şi ca Deşciţa în genunchi să ceară iertare’, adaugă liderul cecen, pe un ton ameninţător, informează Agerpres.

În postarea sa, Kadârov – acuzat de organizaţiile pentru drepturile omului pentru răpiri şi execuţii sumare ale oponenţilor regimului său – mai spune că ‘dacă lui Deşciţa nu i-a trecut prin minte să îngenuncheze, atunci i se va sugera într-un mod explicit‘ să facă acest lucru.

Moscova a protestat virulent faţă de incidentul de sâmbătă când manifestanţi radicali au atacat Ambasada Rusiei din Kiev. Scandalul a fost amplificat de venirea ministrului ucrainean de externe Andrii Deşciţa printre protestatari, alături de care a interpretat un refren injurios la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin în faţa camerelor de televiziune.