Puţini ştiu asta! Motivul pentru care morţii sunt îngropaţi la doi metri adâncime în cimitire

De sute de ani, oamenii se îngroapă la cel puţin doi metri adâncime, însă puţini ştiu motivul acestei decizii pe care toată lumea pare să o respecte.

07 iun. 2019, 08:57
Puţini ştiu asta! Motivul pentru care morţii sunt îngropaţi la doi metri adâncime în cimitire

Această tradiție se trage din 1655, când întreagă Anglie a fost devastată de ciumă. în acei ani oamenilor le era frică de răspândirea infecției. Din această cauza primarul de atunci al Londrei a emis un decret special precum morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ pentru a evita răspândirea infecției.

Mulți au pus la îndoială decizia, fiindcă infecția era răspândită în primul rând de insecte și apoi de cadavre. Cu toate astea acest standard a rămas valabil până în zilele noastre.

De exemplu în Statele Unite standardul de adâncime variază de la un stat la altul. în majoritatea cazurilor este de 8 inch (aprox. 21 cm). Se pare că autoritățile locale consideră a fi suficient. Dar în unele state se inmormanteaza la o adâncime de 4 metri. Se procedează astfel pentru că să mai rămână loc să fie îngropați deasupra și alții. De obicei această procedura este valabilă în cazul rudelor și prietenilor apropiați.

Adâncimea de 2 metri este considerată a fi cea mai comună. în unele zone o adâncime mai mare decât această poate crea probleme. în special în regiunile unde sunt ape subterane. De exemplu în New Orleans sicriele îngropate prea adânc erau împinse afară de curenții de apă.

În Marea Britanie susțin standardul adoptat de acum câteva secole. Sigur, motivul este altul. Serviciile speciale îndeamnă oamenii să îngroape sicriele la o adâncime suficientă că acestea să nu fie dezgropate de animale.


loading...