Q.E.D. Poziţia oficială a televiziunii România TV în cazul Iulia Marin (jurnalista care s-a sinucis) & Cătălin Tolontan – Libertatea (redactorul-şef care a trecut peste legislaţia muncii şi peste decizia medicului Iuliei Marin)

Pe 19 aprilie, lumea presei din România a fost zguduită de vestea morţii jurnalistei de doar 32 de ani Iulia Marin. Tânăra a fost găsită decedată în locuinţa închiriată din cartierul Militari chiar de către proprietară, iar potrivit raportului medico-legal, decesul a survenit pe fondul administrării unei cantităţi mari de pastile.

22 apr. 2023, 15:22
Q.E.D. Poziţia oficială a televiziunii România TV în cazul Iulia Marin (jurnalista care s-a sinucis) & Cătălin Tolontan – Libertatea (redactorul-şef care a trecut peste legislaţia muncii şi peste decizia medicului Iuliei Marin)

Jurnalista care activa la cotidianul Libertatea unde realiza ample anchete suferea de depresie şi de tulburare bipolară şi avea la activ trei tentative de suicid, urmate de internări la Spitalul de Psihiatrie Obregia. Dezvăluirile au fost făcute chiar de ea pe blogul personal şi pe contul de Facebook.

Datele și informațiile strânse până astăzi nu mai lasă loc de nici o îndoială. Da. Iulia Marin a fost ajutată. De către Cătălin Tolontan, de către colegi (așa cum a scris chiar ea pe Facebook). Numai că… a fost ajutată să se sinucidă.

Trecând peste legislația muncii din România și peste decizia medicului Iuliei Marin, jurnalistul Cătălin Tolontan a decis să o susțină și să o încurajeze. A ignorat nevoile Iuliei Marin și a menținut-o într-un mediu care îi exacerba pornirile agresive.

Legea, bunul simt și decizia medicului spuneau foarte clar ce trebuia făcut cu Iulia Marin și cu orice persoană aflată în astfel de situații. Să i se ofere suport într-un domeniu mai puțin nociv, respectiv cultură, ecologie, vacanțe etc.

Scandalul declanșat de Tolontan și de redacția Libertatea!!! (nu credem că toți jurnaliștii de acolo îl susțin pe Tolontan) a avut un singur scop: blocarea investigației lui Victor Ciutacu, ascunderea responsabilității legale și morale a domnului Redactor-Șef Cătălin Tolontan.

Reclamația la CNA și petiția semnată de către cadrele Soroşiste au scopul de a obliga România TV să-l cenzureze pe Victor Ciutacu.

Acest lucru nu se va întâmpla, iar adevărul despre contribuția lui Cătălin Tolontan la sinuciderea Iuliei Marin va fi dezvăluit.

Coordonatorul editorial al ziarului Libertatea ar fi trebuit să-și ceară scuze public și să regrete sincer moartea jurnalistei și să ia măsuri ca astfel de episoade să nu se mai repete în nicio redacție și la niciun loc de muncă. Ar fi trebuit să convingă orice persoană cu responsabilități să ajute persoanele cu probleme psihice să aibă un loc de muncă adecvat situației medicale (așa cum stabilesc și decid medicii).

Toată polologhia înșirată de acesta despre binele public și despre protecția persoanelor cu probleme psihice este doar ipocrizie, minciună și hoție intelectuală. Jurnalistul Cătălin Tolontan este cel care incită public la ura împotriva unuia dintre cei mai respectați jurnaliști – Victor Ciutacu.

Din păcate pentru şeful de la Libertatea, adevărul este foarte ușor de stabilit.

A sosit Momentul Adevărului, Domnule Tolontan!