Qantas îşi reia activitatea

Primul avion al companiei aeriene australiene Qantas a părăsit Sydney cu destinaţia Los Angeles iar traficul aerian va fi reluat complet până marţi, a declarat directorul companiei, Alan Joyce.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 08:34
Qantas îşi reia activitatea

Qantas, companie aflată în primele zece ale lumii în privinţa calităţii serviciilor şi-a reluat cursele , ca urmare a deciziei unei instanţe de arbitraj convocată de guvernul australian. Canberra căuta de mai multe săptămâni o soluţie la conflictul social care afectează activitatea companiei aeriene, informează Agerpres.

Sub presiunea sindicatelor, Qantas a oprit sâmbătă la sol toate avioanele sale, anulând 447 de zboruri de pe 22 de aeroporturi, ceea ce a blocat la sol 70.000 de clienţi. Tehnicienii, personalul de la sol şi cel aerian din cadrul Qantas cer creşteri salariale şi resping planul companiei privind concentrarea activităţilor internaţionale în regiunea Asia-Pacific.

Încetinirea ritmului de activitate şi refuzul tehnicienilor de a efectua ore suplimentare au provocat în ultimele săptămâni acumularea de întârzieri în trafic şi pierderi de peste 51 de milioane euro, potrivit conducerii companiei aeriene.

Instanţa de arbitraj a cerut încetarea conflictului între conducerea companiei şi sindicate şi reluarea activităţii. Compania şi sindicatele dispun de 21 de zile pentru a negocia un acord, iar dacă nu ajung la niciunul, Fair Work Australia va interveni din nou pentru a stabili o soluţie care ar putea să nu convină părţilor implicate, dar va fi obligatorie.