Quentin Tarantino se pregăteşte de retragerea din cinematografie

Regizorul Quentin Tarantino a acordat recent un interviu pentru revista Playboy în care a spus că nu îşi doreşte să devină un "cineast bătrân" şi va renunţa la cinematografie după cel de-al zecelea film pe care îl va regiza.

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 18:09
Quentin Tarantino se pregăteşte de retragerea din cinematografie

Cineastul american Quentin Tarantino, care se pregăteşte în aceste zile pentru lansarea celui de-al optulea film din carieră, intitulat „Django dezlănţuit/ Django Unchained”, spune că se va retrage din industria cinematografică după ce va regiza încă două filme. Motivul său este unul foarte simplu: „Regizorii nu devin mai buni pe măsură ce îmbătrânesc„.

Nu vreau să devin un cineast bătrân. Când regizorii sunt «învechiţi» nu e deloc drăguţ. De obicei, cele mai proaste filme ale regizorilor sunt ultimele patru pe care le-au făcut. Eu ţin foarte mult la filmografia mea şi cred că un singur film prost este suficient pentru a strica trei filme bune„, a spus Tarantino, potrivit Mediafax.

Totuşi, regizorul admite că şi după retragere ar putea reveni cu o poveste bună: „Dacă voi avea ceva de spus, o voi spune. Dacă mă voi răzgândi sau dacă îmi va veni o nouă poveste în minte, aş putea să revin. Însă, dacă mă voi opri după ce voi fi făcut 10 filme, aceasta ar fi o declaraţie artistică absolut în regulă din partea mea”.

Quentin Tarantino se pregăteşte acum de lansarea celui de-al optulea film regizat în carieră, „Django Unchained”, care va apărea în cinematografe pe 25 decembrie, în SUA, şi pe 18 ianuarie 2013, în România. În carieră, Tarantino, acuzat de critici că trivializează şi estetizează violenţa, a obţinut un Oscar şi un Palme d’Or pentru producţia „Pulp Fiction” (1994).

Tarantino a debutat ca regizor cu „Reservoir Dogs” (1992). Din filmografia sa mai fac parte „Jackie Brown” (1994), „Kill Bill Vol. 1” (2003) şi „Kill Bill Vol. 2” (2004). Cel mai recent lungmetraj al său este „Inglorious Basterds”, cu Brad Pitt în rolul principal, lansat la Festivalul de la Cannes 2009, nominalizat la opt premii Oscar şi devenit un mare succes de box office.