Quintus, despre IOHANNIS: Realmente țin la el, îl prețuiesc. Este un om de ispravă, un om serios

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, spune că liberalii ar trebui să intre la guvernare în toamna lui 2015 şi mărturiseşte că "ţine" la Klaus Iohannis fiindcă este "un om de ispravă, un om serios".

15 ian. 2015, 12:59
Quintus, despre IOHANNIS: Realmente țin la el, îl prețuiesc. Este un om de ispravă, un om serios

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus  a declarat, într-un interviu pentru stiripesurse.ro, că el nu refuză posibilitatea ca în câteva luni PNL „să fie obligat sau să fie condamnat să ia puterea”.

Dar mie mi se pare că, înainte de a prelua puterea, deși actualul Guvern scârțâie rău, s-ar putea să fie nițel reperat mă gândesc Guvernul actual, ca nouă să ne lase timp măcar un an pentru a putea să ne consolidăm, începând de jos în sus și atunci să putem să dăm țării un Guvern adevărat, pe care îl pregătim, dar eu nu cred că următorul Guvern va fi neapărat unul liberal. Poate să fie tot un PSD îmbunătățit.

Eu mă gândesc la Guvernul din acest moment. Guvernul acesta nu poate să conducă țara până la alegerile următoare, trebuie să se întâmple ceva în partidul lor, în organizarea lor, pentru că, cu lucruri de fațadă așa, cu 5% și mă gândeam că mi s-a îmbunătățit viața pentru că am primit 80 de lei în plus la pensie, după 50 de ani de muncă. Adică cu asemenea măsuri sfidăm nevoile oamenilor”, a spus Quintus.

Quintus spune că PNL ar putea veni la guvernare „spre sfârșitul anului”.

DAN MIHALACHE, prezentat la Cotroceni drept şeful Cancelariei prezidenţiale VIDEO

În ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, Quintus a avut numai cuvinte de laudă.

„De puține ori m-am apropiat de un om atât de mult cum m-am apropiat de acesta. Înseamnă că este un om bun, în general Dumnezeu m-a ferit de anturaje cu oameni răi. Realmente țin la el, îl prețuiesc și este un noroc pentru țara noastră că în momentul de față și în următorii ani în fruntea țării avem un președinte care vine în locul unui personaj pe care nu-l mai numesc. Este un om de ispravă, un om serios! Este un cetățean român de origine germanică: când spune că facem lucrul bine făcut, așa îl face. Nu se joacă cu cuvintele și nici nu vorbește mai mult decât trebuie. Este o șansă a țării noastre că s-a întâmplat minunea din 16 noiembrie 2014.”

Despre Alina Gorghiu, seniorul liberal a spus: „Mie îmi este dragă fetița asta, a evoluat foarte bine. Crește în fiecare zi, am făcut un pas îndrăzneț, m-am alăturat lui, fără îndoială și eu sper cu înțelepciunea pe care o are la o vârstă totuși fragedă să aibă în jurul ei oameni cu care să se sfătuiască bine. Printre ei mă număr și eu și tot timpul îmi cere părerea, iar asta mă onorează. I-am și spus, atunci când am votat pentru ea, că atât cât voi mai putea am să fiu alături de ea și o voi sfătui în așa fel încât să facem ce este mai bine pentru conducerea partidului.”