Quintus: La Congres m-am regăsit într-o situaţie foarte PENIBILĂ. Sondajul pentru prezidenţiabil e ORIENTATIV

Crin Antonescu şi Klaus Iohannis îşi dispută calitatea de prezidenţiabil al PNL, liberalii urmând să comande un sondaj pentru a stabili care este cel mai bine cotat. Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a declarat, pentru RomaniaTV.net, că rezultatul sondajului este doar unul orientativ, pentru că decizia desemnării candidatului liberal la prezidenţiale aparţine exclusiv Delegaţiei Permanente.

01 iul. 2014, 05:12
Quintus: La Congres m-am regăsit într-o situaţie foarte PENIBILĂ. Sondajul pentru prezidenţiabil e ORIENTATIV

Mircea Ionescu-Quintus a precizat că doar Delegaţia Permanentă are atributul desemnării candidatului la Preşedinţia României, nu şi Congresul partidului.

„În statutul nostru, legea noastră fundamentală, se spune că desemnarea candidatului o face Delegaţia Permanentă. Punct. Nu se vorbeşte de un organism care să facă nominalizări pentru această calitate”, a spus preşedintele de onoare al liberalilor pentru RomaniaTV.net, referindu-se la proiectul de rezoluţie privind susţinerea lui Klaus Johannis ce s-a aflat iniţial pe agenda Congresului PNL.

Pe lângă problemele statutare, desemnarea candidatului la Congres ar fi creat şi probleme logistice. „La Congres, m-am regăsit într-o situaţie foarte penibilă, dar l-am convins domnul Johannis. Este un om ascultător. În condiţiile în care erau doi candidaţi, trebuiau să vorbească câte cinci susţinători pentru fiecare şi asta ar fi prelungit foarte mult dezbaterile„, a explicat Ionescu-Quintus.

LOVITURĂ DE TEATRU. Crin Antonescu SE ÎNTOARCE. Fostul lider liberal şi Klaus Iohannis, prezidenţiabilii PNL

Liberalul a arătat că normal ar fi ca alegerea candidatului să se facă pe baza unui sondaj de opinie care să arate care dintre cei doi, Crin Antonescu sau Klaus Johannis, are şansele cele mai mari să obţină Preşedinţia României, însă cercetarea sociologică nu va fi un criteriu decisiv.

„Nu este greu de făcut sondajul. Timp este destul, orice grăbire strică. Chiar dacă este gata la sfârşitul lunii august, Delegaţia poate fi convocată şi candidatul ales în numai câteva zile”, a precizat Ionescu-Quintus.

Antonescu vs Iohannis: Candidatul PNL la prezidenţiale, desemnat pe baza unui SONDAJ DE OPINIE

În cazul ipotetic în care cei doi vor obţine scoruri apropiate, liderul liberal nu exclude ca decizia Delegaţiei să-l favorizeze pe cel clasat pe locul doi.

„Mai sunt şi alte valori ale candidaţilor ce pot subliniate într-o dezbatere în Delegaţie. Cercetarea sociologică este orientativă. Bine, asta dacă unul dintre cei doi candidaţi nu-şi retrage candidatura. Chiar şi aşa, cel care rămâne trebuie votat de jumătate plus unu dintre membrii Delegaţiei Permanente”, a mai spus Mircea Ionescu Quintus.

Crin Antonescu a revenit sâmbătă asupra deciziei de a candida la alegerile prezidenţiale. Preşedintele PNL, Klaus Johannis, a retras din Congres propunerea de rezoluţie privind desemnarea candidatului partidului pentru Cotroceni, după ce în această cursă au intrat el şi Crin Antonescu.

Şedinţa noului Birou Politic Naţional al PNL a fost convocată pentru marţi după-amiază. Liberalii urmează să decidă comandarea sondajului prin care se va decide, la nivelul Delegaţiei Permanente, cine va fi candidatul PNL la Preşedinţie, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu.

Vicepreşedintele liberal, Cristian Buican, a explicat, pentru Agerpres, că prezidenţiabilul PNL va fi desemnat în următoarele două săptămâni în urma unei dezbateri publice şi a unui studiu sociologic.

Crin Antonescu: Nu sunt candidatul nimănui la alegerile prezidenţiale. Dar sunt gata s-o fac