Quintus: Norica Nicolai face greşeli de femeie, sentimentalismele nu merg în politică. Păcatul ei e altul

Mircea Ionescu Quintus este de părere că situaţia europarlamentarului liberal Noricăi Nicolai nu va fi soluţionată în aceste zile, pe agenda acestor zile fiind fuziunea cu PDL şi alegerea candidatului la alegerile prezidenţiale.

20 iul. 2014, 13:54
Quintus: Norica Nicolai face greşeli de femeie, sentimentalismele nu merg în politică. Păcatul ei e altul

Norica Nicolai a refuzat să se alinieze partidului în intenţia acestuia de a se ralia Partidului Popular European (PPE) în Parlamentul European şi a rămas alături de grupul liberal ALDE. Mai mult, aceasta a fost aleasă şi vicepreşedinte al grupului ALDE.

„Nu cred că se va discuta zilele acestea, când avem lucruri mai importante de făcut, despre situaţia Noricăi Nicolai. Norica face greşeli de femeie, sentimentalismele merg în altă parte, nu în politică. Pacatul ei e altul, e că vorbeste aiurea, în diverse circumstanţe”, a declarat Quintus, în exclusivitate pentru RomaniaTV.net.

Orban: Avem o înţelegere. Dacă PNL va da candidatul la prezidenţiale, funcţia de premier va reveni PDL

Totuşi, o decizie în acest sens va fi luată când PNL va intra efectiv în  Partidul Popular European, precizează deputatul liberal Ludovic Orban, pentru RomaniaTV.net.

„Situaţia Noricăi Nicolai va fi tranşată când PNL va intra în Partidul Popular European. Deocamdată, pe agenda partidului avem subiecte mult mai importante, dar el va fi discutat când vom adera la PPE. Şi vom lua o decizie atunci”, a spus Orban.

Norica Nicolai, aleasă vicepreşedinte al Grupului ALDE din Parlamentul European

Alte voci vorbesc însă despre o excludere din partid, dar care nu a avut loc încă din cauza evenimentelor mai presante, legate de viitorul partidului, fuziunea cu democrat-liberalii şi alegerile prezidenţiale. Nicolae Robu, vicepreşedinte PNL, consideră că Norica Nicolai întruneşte condiţiile statuare pentru a fi exclusă din partid, întrucât s-a afiliat la un alt grup europarlamentar, decât cel stabilit prin vot de Congresul PNL.